Ny festival i Tromsø

Engelske Sound City vil gjøre Tromsø til Norges ledende musikkby.

Sound City har vært arrangert fire ganger i Liverpool, og ble nylig kåret til Englands viktigste festival i NME. Festivalen, som også har et tett samarbeid med amerikanske South By Southwest, har også vært arrangert i Dubai og har nå besluttet å starte opp en ny årlig festival i Ishavsbyen.

Tromsø Sound City ser dagens lys i 15 – 16. april neste år, og da loves det om lag 35 navn på plakaten.

Prosjektleder Sean O’Shea sier til itromso.no at det kanskje kan høres ut som galskap å etablere seg i Tromsø, men at det har blitt lagt merke til at byen på 69 grader nord har mange og veldrevne festivaler som ikke slår hverandre i hjel, men utfyller hverandre på en helt annen måte enn vi ser andre steder. De fantastiske omgivelsene til Tromsø spilte også inn da Sound City bestemte seg for å få til noe i nord.

Internasjonale navn

Sound City i Liverpool hadde 450 artister på programmet i fjor. Da spilte navn som The Wombats, Crystal Castles, Paloma Faith og Florence and the Machine, og O’Shea antyder at noen av disse også vil være blant de 10 internasjonale navnene som Tromsø Sound City vil ha på plakaten i april. I tillegg loves det 10 etablerte nordiske og norske navn, resten av programmet fylles opp av nordnorske artister.

- Lokale artister som utmerker seg kan det meget godt hende vi sender til våre samarbeidspartnere i South By Southwest eller til våre egne festivaler i Liverpool og Abu Dhabi, som skal overta etter Dubai, sier O'Shea til lokalavisen iTromsø.

O’Shea har fått med seg Karl Kristian Hansen fra Ungdomshuset Tvibit og leder for Kompetansesenteret for Rock i Nord Norge, Fredrik Forssman, til å sette sammen programmet.

Ian McCulloch kommer

Det er ennå mye som skal på plass, både av navn og spillesteder, men det opplyses om at Ian McCulloch – vokalisten fra postpunk-legendene Echo & The Bunnymen – er klar for konferansedelen.

Blå Rock, Driv, Tvibit og Fjellheisen er noen av de mulige konsertscenene der Tromsø Sound City skal arrangeres, men festivalen ser etter flere scener – ikke minst for de under 18 år.

Tromsø Sound City tar med seg et økonomisk grunnfundament fra England, men har også fått støtte fra Nordisk Kulturfond, North West Vision & Media og Europeisk Kulturfond. Festivalen jobber også med lokale støttespillerer og er i positiv dialog med Sparebanken Nord-Norge.

- Første året i Tromsø vil hovedfokuset ligge på musikk, men planen er også å inkludere film og annen kunst etter hvert, sier Sean O’Shea til itromso.no.

Visjonen til Sound City er å gjøre Tromsø til Norges viktigste musikkby.comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Opsvik & Jennings - A Dream I Used to Dream

(Loyal Label)

Opsvik & Jennings siste album er en sjarmerende affære, i grenselandet mellom det elektroniske og akustiske.

Flere:

Broken Records - Until the Earth Begins to Part
Prince - One Night Alone ... Live!