#14: Norges sjeldneste plater – hva er nå egentlig det?

Noen tanker i tilknytning avstemningen i musikkavisen Backstage.

Det utmerkede musikkavisa Backstage, et must for alle pop/rock fans over sine første ungdom, har utlyst en uhøytidelig avstemning om hvilke norske plateutgivelser leserne mener fortjener betegnelsen "Norges sjeldneste". Dette gir anledning til noen betraktninger rundt "sjeldenhet" som antatt målbar størrelse, forholdet mellom kvantitet og reel etterspørsel i annenhåndsmarkedet og sjeldenhet som nøkkel for prissetting på såkalte "samleobjekter". Jeg vil i denne sammenheng begrense meg til norske LP-plater, og dermed holde det for tiden ganske opphetede norske singleplatemarkedet utenfor.

En standardfrase alle kan høre over skivekassene på platemesse er: "Ja, den er sjelden så den må jeg jeg nok ta litt for". Ja, mon det. Er det virkelig slik at en selgers subjektive oppfatning av en skives påståtte sjeldenhet skal betinge en pris langt oppe i hundre og tusenkronerssjiket. Min påstand er at en rekke av annenhåndsmarkedets operatører bedriver prisning av plater ut fra subjektive oppfatninger og feilaktig, tilfeldig bruk av sjeldenhetskriteriet. I altfor mange tilfeller er en påstått sjelden vare ikke en virkelig sjeldenhet – bare litt vanskelig å finne mint. Det er vesentlige distingsjoner ute og går her som ofte ignoreres. Sjelden, strøken, sjelden men slitt, strøken og vanlig – dette er kategorier som stadig sammenblandes. Likedan virker det ofte som den enkelte samler eller dealer opererer fra sin lille tue og orienterer seg i markedet utfra hva han selv har i egne hyller og kasser. Har han selv ikke hatt inne for eksempel Stolen From Time med Popol Ace på 2-3 år, nøler han ikke med å putte den i kassa merket "sjeldenheter" uten å reflektere over den reelle tilgangen på den helt alminnelige plata. Sjansen for at denne bestemte skiva finnes i kassene til de fleste andre dealerne på messene er overhengende. Holder plata god stand, og plakaten er intakt, fyker Stolen From Time regelmessig opp i mellom 350 og 500 kroner. Ingen ser ut til å huske at skiva var en gjenganger i tikronersbingene på slutten av 70-tallet, og at opplaget i utgangspunktet var betydelig. Sjelden? Ikke på vilkår. For hva bør vilkårene for å karakterisere en LP som sjelden være? Selv mener jeg det hele koker ned til frekvens, med forholdet frekvens kontra etterspørsel som variabel.

Med frekvens mener undertegnede samler hvor ofte jeg har kjøpt, observert eller registrert salg av bestemte objekter. For eksempel hvor ofte skiver figurerer på messer, antikvariater, brukthandlere, på nettet, loppemarkeder osv. Det gjelder rett og slett å ha en vid utsikt over feltet, og slik danne seg et saklig bilde av hvilken hyppighet de reelt sjeldne skivene opptrer med i markedet. Frekvens med hensyn til hvor ofte jeg observerer eller selv finner en plate har gitt meg en ganske annen, og langt mer nøktern, oppfatning som ofte bryter med platedealernes bruk av begrepet, for ikke å nevne den varierende prispraksisen som benyttes. For eksempel fant undertegnede og en samlerkompis den ”sjeldne” Friendship LPen til Junipher Greene (den med utbrett og Odd Nerdrum-cover fra 1971) hele fem ganger i løpet av ca. 6 måneder for noen år siden. Samtidig håndterte Ringstrøm (kjent antikvariat i Oslo, red.anm) samme plate to ganger innen samme tidsrom, og på Rockefellermessa så jeg den hos tre forskjellige dealere. Det blir 10 eks. som passerte mine hender/øyne på rundt regnet et halvt år, og 7 av 10 var NM/M. Sjelden? Hopp i havet. Sjekk boka Norske Hitlister og finn ut at Friendship lå på topp 10 på VG-lista i 8 uker da den kom. Den kan ha solgt alt mellom 3 og 5000 eks, hvis ikke mer. En plate med så høyt salg, som ikke (som masseprodusert gjenstand betraktet) er mer enn 30 år gammel, og som har en så høy frekvens i etterbruksmarkedet kan ikke karakteriseres som sjelden. Vanskelig å finne NM/M, OK, men det må skarpere avgrensning til for å kalle en gjenstand sjelden. Ray Adams’ Et Småbruk på Toten, som jeg kun har sett tre ganger, er pinadø en langt sjeldnere plate enn Friendship, men jeg utfordrer leserne til å finne dealer som ville satt den LPen i sjeldenhetskassa si. Hos dealerne rår begrepsforvirringen: Sjeldenhet sammenblandes med grad av etterspørsel. Slik oppstår det paradoks at en sjelden, men lite etterspurt plate dumpes i billigkassa, mens en relativt vanlig, men opphausset plate, prises opp og graderes som sjelden. Jeg vet utmerket godt at dette er betinget av elementære markedsmekanismer, the good old tilbud og etterspørsel, men en virkelig, genuin sjeldenhet er fortsatt sjelden - først og fremst - etterspurt eller ikke. Målt helt objektivt, og etter frekvens i markedet alene, kvalifiserer ikke majoriteten av sjeldenheter innen norsk LP til en slik betegnelse. Hvordan så presisere sjeldenhetsgraderingen ? Igjen er markedsfrekvens et godt utgangspunkt?

Denne bør være så lav at plater som prises høyt, for eksempel høyere enn 800 kroner, umiddelbart vil finne interesserte kjøpere for å fortjene sjeldenhetsgradering – ja, skivene bør fly ut av kassene til 1000 kroner stykket for å bevise sin reelle sjeldenhet. Dyre LPer som blir stående i måneder og år i sjeldenhetskassene er rett og slett ikke sjeldne nok i forhold til pris og bør ergo prises ned. Her er eksemplene mange: Prudence, Popul Vuh, Ruphus, Saft og Folque er grupper hvis LP-plater står og samler støv og mugg til sterkt inflaterte priser i dealerkasser som slepes opp og ned av kjellere mellom platemessene. Hvis disse platene var så forbannet sjeldne, hvorfor gjør da ikke kjøperne tilløp, jubler høyt, hopper fram og blar opp megagrunkene? Bruktbutikker over hele landet har stående dusinvis av hyllevarmere i mangehundrekronerskategorien, mange har vegetert der i årevis. Hvis du spør innehaveren om en prisjustering for eventuelt kjøp. får du den gamle visa: "Nei, den er så sjelden at den må jeg ta 700 spenn for." Det affiserer liksom ikke selger om du påpeker at skiva har stått i stativet siden mars '97. Sammenhenger som den mellom leie av lokaler og varer som står og tar opp plass i årevis er plutselig og magisk opphevet - plata er jo så sjelden må vite.

Overhørt på platemesse 2002: "Masters of Möh er jo en pionér innen sampling i Norge, den har blitt skikkelig sjelden med åra, så jeg må nok ha 300 for den." Kjøper som sto ved siden av meg betalte og gikk, mens jeg forgremmet tenkte: "Hva er dette? Masters of Möh en sjeldenhet?" Den er muligens vrien å finne på pampasen i Argentina eller på sørisen av Antarktis - og ett sted til: I hodet på angjeldende dealer, som sikkert ikke hadde hatt den inne på en stund. Dette var sannsynligvis eneste kriterium for å sette en grotesk overpris på denne alminneligheten (sjøl har jeg sett den i tikroner'n på Ringstrøm en rekke ganger, og på loppemarked er den en evig gjenganger). Selger har sannsynligvis orientert seg utelukkende utfra hvor ofte han har hatt den inne selv. Synd at ikke kjøper gikk to skritt til høyre og kjøpte samme skive hos nabodealeren som spesialiserte seg på sample/samplevennlige skiver og solgte Möh-skiver for en perfekt priset 50-lapp.

Jeg kunne fortsatt å ramse opp slike eksempler i det vide og bred, men jeg tror jeg har formulert meg klart nok: Hele annenhåndsbusinessen hadde tjent på en kraftig revidering av sin ensidige betoning av de norske "rocksjeldenhetene". Markedet er mett, de aller fleste platene er tilgjengelig på remastrede CDer med en lydkvalitet som langt overgår de opprinnelige LP-utgivelsene, og jeg ser ingen lemenmarsj av unge, søkende samlerspirer som er villig til å bla opp hundre og tusenlapper for å entre det norske "sjeldenhets"-markedet. Samlere og dealere har i to tiår fetisjert 70-tallets rockutgivelser, mens jazzen og populærmusikken har fristet et lite mindretall av samlerkorpset. Her ligger det et stort og dårlig kartlagt land av spennende utfordringer for samlernes eventuelle interesse. En rekke av 70-tallets populærmusikalske LP-utgivelser er i dag svært vanskelige å finne, noen til dels svært sjeldne - ikke minst regionale utgivelser, støtteplater og kompilasjonsplater av ymse slag. Trå til, dealere, tenk nytt og bruk sjeldenhetskriteriet kritisk og selektivt . Let's face it: Nå til dags er så mange eks. av de tidlige Ole Paus-platene, The Aller Værste, Popul Vuh, Folque, Øystein Sunde (med et par unntak), de Press eller Prudence (med unntak av 11/12/75) ute på markedet at det går ikke an å snakke om sjeldne LPer med disse artistene lengre. Prøv derimot å finne de to første LP-utgivelsene til Ivar Medaas, alle fire Lyrikk og Prosa i Alvor og Skjemt fra cirka 1960, Tone Danielsen LPen fra 1966, Engedal og Stordahls samlealbum fra samme år eller Toralf Tollefsens første LP fra 1957. Siden ingen av disse utgivelsene er rock, vil jeg bare understreke min inneforståtthet med at for eksempel Firebeats LPen, Til Vigdis med Garbarek, Phnoole med Vanguards, Oriental Sunshine Band og andre rock LPer fra 60-tallet ER genuine sjeldenheter, noe de beviser gjennom sin svært lave frekvens i annenhåndsmarkedet og den umiddelbare omsetning de blir gjenstand for hver gang de dukker opp for salg.

Til slutt leverer jeg noen eksempler på norske LP-sjeldenheter. Disse er ikke valgt i henhold til "markedsverdi", men vurdert ut fra frekvens i markedet og objektiv grad av tilgjengelighet:

Stereopressingen av Metropol Jazz (Norsk Grammofonkompani H 506) 1963
Egil Kapstad: Syner - Live at the Munch Museum, Oslo (Norsk Jazzforum LP-1) 1968
Qivers LPen (1964)
The Tainers med the Hootenanny Five (Phillips 631.064 NL) 1964
Multimal: Trond Botnen, Svein Finnerud Trio, Calle Neumann (Polydor 2920102) 1971
Johan Borgen Leser Fra Sitt Barndoms Rike (NORLP5) 1965
Scener fra Peer Gynt: Tore Segelcke, Alfred Maurstad (RCA.LPNA I) ca. 1956
Toralf Sandø les Olav Duun (His Masters Voice NBLP 3) u.å.comments powered by Disqus

 Stig Johansen
2004-02-07Pris??

Hei Bjørn! Leser ditt innlegg her med stor interesse. Er ingen samler, men har da noen "rariteter" fra Norsk musikk.
Antydning til pris?

Ragnarock (Live Holmenkollen): mint

Prudence: 11.12.75 (mint signert)
Takk te dokk signert ex
No.3 mint singert
Drunk and Happy mint singert
Tomorrow Maybe... mint singert

Åge:
7800 Namsos ex Signert
Mot i Brystet Mord... ex signert
Hotell Norge 7" (ikke åpnet!)

1001 Fnatt (Sunde) mint
Det året det var så bratt (sunde) nm
126 Curtains Falling nm
Jan Devik - Spark signert ex
Tysland: Stakkars Klovn og Mytji Arti + 7" Siss
Christiania Fusel & blågras - Som Varmt hvetebrød mint

Bjørn Hovde
2004-03-06RE: Pris. Svar til Stig Johansen

Takk for respons, og beklager noe sen tilbakemelding. Med utgangspunkt at alle platene er mint og har alle vedlegg intakt (Prudence No 3 og Drunk and Happy skal f.eks ha vedlagte tekstark) ville jeg priset platene, med utgangspunkt i de synspunkter jeg gir uttrykk for i artikkelen, slik:

Ragnarock - Live in Holmenkollen: kr. 300 (En rekke av denne har vært fremme i det siste. En dealer på Rockefellermessa 13/12-03 klarte ikke å få solgt et strøkent eks. til kr. 250, og Ringstrøm har hatt stående et G+ eks. til kr. 300 i flere måneder nå. Tre hundre for et lytefritt eks. lyder dermed som en realistisk toppnotering).

Åge - 7800 Namsos: kr. 150 (m/ signatur), 100 (u/ sign.), signert solgt i Trøndelag: 250-300. (Igjen: Signert eks. av denne stod to måneder i et Osloantikvariat nylig, før den gikk for 150.)
- Mot i Brystet: 200. (Helt vanlig plate, men relieffet i omslaget har ofte slitasje).

Øystein Sunde - 1001 Fnatt: 300-350. (Mye spilt på party, og vanskelig å finne pen, men overkommelig).
- Det Var Det Året: 200. (Har blitt lett å finne mint de siste åra, og overprises til 350-400 hos mange dealere. Dette var en bestselger med stort opplag og er stadig å finne pen på f.eks loppemarkeder i Oslo.)

126 - Curtains Falling: Denne er ikke spesielt sjelden, men en hard nøtt å finne mint. Et akseptabelt eks. bør realistisk koste 300-500 kr. men et strøkent vil være billig til tusenlappen. Jeg tviler ikke på at et perfekt eks. fort kan sope inn 1500-2000 kr. Muligens mer. Papirkvaliteten i omslaget er meget skjør, noe som har levnet få overlevende eks. i pen stand. Konklusjon: Ikke sjelden i seg selv, men fortjener å kalles sjelden i mint.

Tysland - Stakkars Klovn/Mytji Arti +7'': 75-100.

Christiania Fusel og Blaagress: 150-200. (Også en plate som har kommet på markedet i generøse mengder de siste årene. Mange dealere har stående samme eksemplar til 350-450 i årevis. Frekvensen av denne LPen blir sannsynligvis blandet sammen med hyppigheten til de langt vanskeligere Sunde-skivene Claw eller Hurtbulle LPen. Ikke Bare Tyll er en annen såkalt sjelden Sunde-plate som blir oftere og oftere å se.)

Signerte Prudence: Jeg antar dette dreier seg om helsignerte eks., noe som egentlig gjør dem til troféer mer enn platesamlingsobjekter. Den diskriminerende samler vil foretrekke å skaffe mint kopier usignert i tillegg for å ha begge typer objekt i samlingen. Det er vanskelig å vite hva signaturene er "verdt", men jeg vil nok tippe at geografi vil spille en rolle her (sikkert lettest å få cash for i Trøndelag). Vil tippe at signaturene neppe vil trekke mer enn maks et par hundrelapper som tillegg til plateprisen i Oslo-området. Alle Prudence-skivene med unntak av 11.12.75 har høy frekvens og har stupt i pris de siste åra. Allikevel finner jeg stadig eksemplarer hos dealere som fortsatt opererer med 1990-priser på Prudence. Dette er hva jeg mener er nøkterne priser for usignerte, strøkne eks, basert på deres lette tilgjengelighet i secondhand-markedet:

Tomorrow Maybe Wanished: 250-300 for 1.press, 100-150 for 2.press
Drunk and Happy: 150
No.3: 150
Takk te Dokk: 100
11.12.75: 700-800 (Prudences eneste vriene LP-plate. Har vært lite fremme i det siste, så det er ikke grådig eller urealistisk å forvente en fin uttelling ved salg av denne).

Forøvrig ville jeg vurdert salg av de signerte platene som én lott, og på auksjon. Dette vil aksentuere det unike ved rekka, og at den signerte 11.12.75 er rosinen i pølsa. Minstebud? Tja, på nettet kanskje 5000 kroner kan være et utgangspunkt. Jeg ville uansett ikke tilbudt platene enkeltvis på messe, da lignende objekter med f.eks Popul Vuh ser ut til å gå treigt for rundt 500 kroner. På nettauksjon kan man treffe ivrige kjøpere fra provinsen som er villig til å hoste opp grunkene for en samling signerte objekter med sitt favorittband.

Stig Ove Voll
2004-04-26Mere Øystein Sunde

Er heldigvis den lykkelige eier av Sundes to svenske - "Hurtbuller i hvit saus" og "Sunderfundigheter". Hva må man regne med å gi for disse, tror du? Og en annen, som ikke er særlig kjent: Fontana-utgaven av "1001 fnatt"?

Tore Stemland
2004-09-29Sjeldent

Bodø bandet Terror for Jesus ga ut en 7" vinyl single med 24 siders hefte og badge i 10 (ti !) nummerte eksemplarer i 2002. Da snakker vi sjeldent. Utgitt av Requiem Productions (sjekk selv på denne linken;
http://nxp-label.blogspot.com/2004/09/requiem-productions.html )

Johan Rostrup
2004-10-05Hva er mine vinyl plater av eldre dato verd?

Har en god del eldre LP plater av god kvalitet. Eks. Sticky Finger Stones original mm ca. 100 forskjellige i ulike genre.
Finns det muligheter til salg gjennom dere feks. eller har dere forslag i så henseende?Hanne
2004-11-09Hva er realistisk pris for foreks. Folque?

Hei! Skal kvitte meg med gamle de gamle Lp platene mine. Stort sett det alle hadde på 70-80 tallet. Men hvis noen vil ha Folque sine plater, Sister Rain, Løver og Tigre med håndlaget cover (hvis jeg finner det da) eller noe sånt, så send en mail timeg.
Hanne

Leif
2004-11-21Folque

Hei
Ønsker å kjøpe Folque LPene dine.

Bjørn
2005-01-20SNU - Grov handel

Er på jakt etter denne lp fra 1972/-73.Kan noen skaffe denne?

Stig Johansen
2005-03-31Hei igjen Bjørn

Er sikkert alt for sent dette. Et år siden du svarte meg utfyllende og godt!
Hva med de 2 Lp ene til Pussycats som skal være så sjelden. Ikke MAI Rec. 1980!! men de to første

Stig Johansen
2005-03-31Glemte 1 ting til

Hva med Kong Lavring??

Tom Idar Evensen
2005-09-30

jeg har LP'n Very evy very umble med Uriah Heep (Utgitt i 1970). Har hørt at den er sjelden. Kan noen hjelpe meg å anslå pris på denne.

Stian
2005-10-09Uriah Heep

Om Heep-lpen er førstepress og fullstendig, blant annet med Vertigo innercover, vil jeg si 350-500 kroner.

Nina Haugen
2005-10-21Til Vigdis

Hei, jeg har arvet en god del norske vinyl plater som jeg ønsker å selge. En av juvelene er plata "til Vigdis" av Garbarek. Plata og cover er i meget god stand. Noen som har tips hvor jeg kan selge den for høyest mulig pris?

Stig Johansen
2005-10-27Til Vigdis

Hei Nina.
En plass mellom 1000-1500,- for til Vigdis kanskje.
Jeg kan være interessert. Bare ta kontakt.

Stig

Knut J. Erstad
2005-10-28Prøysen på 78

Hei

Jeg har fått tak i noen gamle 78-plater, med bl.a. Prøysens tidligste innspillinger for Columbia fra 1947-48. Finnes det noe særlig samlemarked for slike plater i Norge, og har disse Prøysen-platene noe verdi eller sjeldenhet? Er ikke interessert i å selge, bare nysgjerrig.

vebjørn lia
2005-10-30til Vigdis

hei Nina, jeg kan gi deg en bedre pris for denne plata enn det som er tilbudt her. 2500-3000,- ta gjerne kontakt

Carl Kristian Johansen
2005-11-16Altfor lave bud på Til Vigdis av Garbarek.

Til Vigdis ble for ikke lenge siden solgt for 17 000,- på en internettauksjon. Det er det meste som er betalt for noen norsk LP-plate. Platen havnet i Japan. Jeg vil anbefale å selge på nett. Kommer an på stand, men budene som har kommet så langt er veeeeldig lave.

Stig-Arve
2005-11-19Hvor er det man egentlig kan selge/finne ut hva LP plater er verdt?

Heisann!

Har arvet flere hundre LP plater etter faren min, så hadde vært morsomt å funnet ut hva de kunne vært verdt. Har begynt sånn smått og skrive et register på dataene, men det tar så uhorvelig lang tid siden det er så mange. Så lurte bare på om noen kunne gi meg en pekepinn på hvor jeg burde lete, siden jeg er "fersk" i faget =)

Stig-Arve

Sindre
2005-12-07Leter etter LP - Åges første

Hei!
Er meget på utkikk etter et pent ex av Åge Aleksandersens først LP "7800 Namsos"
Betaler rimelig pris! Kun denne jeg mangler i samlingen!

Ta gjene kontakt på mail

Mvh

Terje Singstad
2006-02-0578 plater

Har arvet en god del 78 plater, hvilken verdi kan de ha? Har hundrevis 80 og 90 talls lp'er jeg skal kvitte meg med, mest hardrock, så hvis noen er interessert ta kontakt.

Terje.

Ingar Holt
2006-02-17Denne var visstnok sjelden

Karlsøy Prestegaard med LP`n Dyret var visstnok en LP-plate med høy verdi.
Jeg var fullstendig uvitende om dette da jeg la denne ut med startpris 200,- på QXL. Sjekk denne linken: http://my.qxl.no/accdb/ViewItem.asp?IDI=23353365&nocount=1

Jan-Rikard
2006-03-22Til Vigdis

Solgte Til Vigdis (Jan Garbarek) for ikke lenge siden for 17 000,- på eBay. Platen havnet i Japan. Startpris 1200,-

DANSKER'N
2006-08-26Det er dejlig å vere dansk

Interessant artikkel angående priser på brugte plater , og spesielt morsomt med denne "hjelpsomme" mannen som priste " Til Vigdis" til 1000-1500 og godt kunne vere interessert i å kjøpe den selv - Herlig !!!
Sådan er livet og sådan er det å handle med brugte ting. Har du ikke peiling så skaff deg det. ellers så blir du kn**let. OG KAN DU SELGE NOGET TIL 300.- SOM ER VERD 50.- SÅ GØR DET !

per
2006-09-0278 plater

eg har kjøpt ein del 78-plater på diverse bruktbutikkar. oftast ligg prisen på 20 kroner stykk, men om det er meir kjende artistar er prisen noko høgare.
I sumar var eg ein tur innom malysia, der skulle dei ha 100 kroner for ei plate og grammofon-spelarar var faktisk prisa frå 10000 og opp...

Stig Johansen
2006-12-14Deep Purple

Det ble gitt ut en botlegs kun i Japan i 79, med følgende tittel. Kun 300 esk. eksisterer der side 4 er en hyllest til Gillians fans over the years. Finner aldri denne plata nevnt noe sted Kan noen hjelpe meg??

Og til dere med Til Vigdis Ser det nå at mine anbealinger var helt på trynet. Beklager....

tony abrahamsen
2007-01-14verdi plate

Har 2 plater jeg skulle likt å vist verdi på. No1 bob dylans første plate gitt ut i 1962, 8579.i meget bra stand.Den andre er beatles revolver gitt ut i 1966 i stereo av the gramophone co 7009

Ole Anders Lyster
2007-09-04

Har en Bruce Springsteen Live lp samling på fem plater. Den er fra 75-85. Nesten ubrukt. Hvor mye kan den være verdt?

Bjarne
2007-09-05Springsteen

Ethvert produkt av Springsteen er null verdt.

May Lena Johansen
2007-11-13Jeg har flere 100 vinylplater!!! Selges!!

Bare send interesse, så sender jeg liste!

May Lena Johansen
2007-11-13Har masse av Åge og Øystein Sunde osv.

Interessert noen?

Karin
2007-11-21Dronning Sonja, Titten Tei og Wenche Myhre

Singel fra 1976 hvor de synger "Vi har en tulle med øyne blå" og på side 2 prater Rolv Kirkvaag med HKH Kronprinsesse Sonja.

Platen var til inntekt for H.K.H. Prinsesse Märtha Louises fond for handicappede barn.

Noen som har en ide om hva denne kan ha av verdi?

kjell
2007-12-17PINK FLOYD

Jeh har en plate av pink floyd; the dark side of the moon. shvl 804 (shvl beta) står det på den.
hvor mye kan den være verd?

Bjarne
2007-12-18Til May Lena Johansen

Kunne vært interessert i å vite hvilke Sunde-plater du har til salgs. Send meg gjerne en liste på mail!

Thor G. Norås
2007-12-26Bjørg Irma og Toril Støa

Er der noen der ute som kunne tenke seg å bli av med Bjørg Irma: På kino/Bia-bio eller Toril Støa: Hør gutten han jodler?

Og er det noen som har Sonja McCready's plate (vinyl)?

Thor G. Norås

Ronny Aunan
2008-01-17Hva er en samling(en) verdt?

Hei

Skal selge min vinyl samling på ca 450 lp-er og 100 singler.

Her finnes alt mulig og kan nevne f.eks promo Ramones - curtain falling/126 - Maiden/no Prayer For the Dying/Epic/rød vinyl - Munch/ecxessive mobility - Pussycats/mrrr - folque/folque -

ellers artister - rush - mye zeppelin - doors - cramps - clash - ramones - dead kennedys - etc... har liste

Hva kan være rette pris for en samling? Vil kun selge samlet.

morgan
2008-01-19Judas Priest +++

Har liggende: Metalliferous av JD.Live at Irvine Meadows 29.juli 1984 og med et opplag på kun 150 ex.
Motorhead`s Orgasmatron med tekstark(prod i 3000 ex?)
Yello`s "Unbelievable" Theme from Ford Fairlane+Live at the Roxy
(des.-83)
endel italian disco Koto,LaserdanceScotch osv..
Morten Jørgensen Psykedelisk utviklingshemmet
Kraftwerk-Radio Activity
Kun vinyl og noen utg.er fremdeles uspilt/strøkne
Noen som er interessert i å estimere verdi?

Robert Dyrnes
2008-05-19Ragnarock LP`n

Hei,
Dersom noen der ute vil selge LP`n Ragnarock`73, så ta gjerne kontakt!
VH
Robert Dyrnes

Musikklegenden
2008-08-25Skive?

Hva betyr skive?

Magnus Kjærstad
2008-08-25Skive

Ordboka sier:
skive f1 el. m1 (norr skífa) tynt, flatt stykke av noe, plate en s- av metall / brøds-, ostes-, skytes-, talls-, urs-, sols-

Altså i dette tilfellet en plate av plast eller vinyl.


yngve
2008-10-30Sjelden?

Hei. fant en lp plate hjemme hos min far. waylon jennings ifra 1968. 1 utgave, og den er ikke pakket ut fra plasten. hva kan pris på den være? Holdin`on er tittelen. Takk på forhånd.

Hilsen yngve

Arnt Trygve Hansen
2008-11-01uriah heep

Jeg samler litt på Uriah heep, og ønsker å komme i kontakt med andre som samler på Uriah Heep.

Anita
2010-04-15The Pussycats

Heisann,

Jeg har arvet The Pussycats PSST! PSST! PSST! album paa vinyl og lurer paa om det er noen som vet hvilken verdi den har, eventuelt hvor jeg kan finne ut av det? Jeg har forsokt aa finne platen paa nettet, men bare funnet den paa CD hittil.

Anita

S. Karlsen
2010-04-21Verdi Pussycats

Legg den ut på QXL, under kategorien vinyl, så får du det den er verd. Ta mange bilder og beskriv så godt du kan hvordan tilstand den er i. Hvis den er i fin stand, kan du få over en tusing for den, mener jeg.

Richard
2010-04-30Verdi og sjeldenhet?

Har en helt strøken utgave av Ole Paus sitt første album. Der ute der inne. Er denne sjelden, finner den ikke noen sted...

Siste anmeldelser

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo