Nytt fra Årabrot

Årabrot slipper nytt album i august, hør singelen Arrabal's Dream her.

Foto: Øyvind Rones

Støyrockerne fra Haugesund er straks klar med nytt album. Selvtitulerte Årabrot blir nummer seks i rekken siden Proposing a Pact With Jesus så dagens lys i 2005.

Det produktive undergrunnsbandet, som er oppkalt etter en søppelfylling i Haugesund, tok steget ut til større masser med sitt forrige album, Steve Albini-produserte Solar Anus (2011), som også ble belønnet med Spellemannpris i metal-klassen.

Årabrot slapp sin første singel i 2001, og ble i stor grad oversett av pressen før bandet mottok sin første Spellemann-nominasjon med The Brother Seed i 2009. Groove har imidlertid skrevet om bandet hele veien, og anmeldt omtrent alle utgivelsene, inkludert den første sjutommeren.

Årabrot er fremdeles et støyende kultband, men har de siste åra nådd ut til flere og flere. Det forrige albumet fikk stående applaus fra kritikerne over hele fjøla, også her på huset der vår anmelder delte ut en sekser, og mente at «dreiningen bort fra det industrielle var en nødvendig oppfriskning etter fire iskalde og eksistensielt rystende album».

16. august slippes det nye albumet til Årabrot, som er spilt inn i Malabar Studio med Emil Nikolaisen som produsent. Skiva er mastret av Jason Ward og gis ut på Fysisk Format, selskapet bandet har holdt hus på siden 2009.

På den nylig slupne singelen, Arrabal's Dream, har Årabrot fått vokalhjelp av Laura Pleasants (Kylesa). Resultatet kan du høre under:

comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Like Rats From a Sinking Ship - We Get Along Like A House On Fire

(The Perfect Hoax)

Heseblesende galskap, aggressivitet, stakkato temposkifter og nihilisme. Vel, det er i hvert fall et forsøk på å sette LRFASS i bås.

Flere:

Robert Plant & Alison Krauss - Raising Sand
Proviant Audio - Real Love Tastes Like This