The Something Rain

Lytt: Tindersticks slipper nytt album 20. februar - hele The Something Rain er nå tilgjengelig for lytting her!

Relaterte sider:

Tindersticks

Foto: presse

Tindersticks slipper nytt album i neste uke. The Something Rain er tittelen på det niende albumet fra Stuart A. Staples & Co siden Nottingham-bandet debuterte med røykfylt noir og såre følelser i 1993.

De tre første albumene fra Tindersticks på nittitallet (93-97) er alle som klassikere å regne. Bandet gikk i oppløsning i 2003, men kom sterkt tilbake med The Hungry Saw i 2008 - en skive som spekket med fløyelsdrapert tristesse viste at Nottinghams fineste band fremdeles så definitivt var å regne med.

Gentlemanbandet skriver på sin hjemmeside at Tindersticks etter comebacket fire år tilbake, bestemte seg for ikke å la fortidens mørke skygger dominere, og i stedet ha fokuset rettet framover. Trioen med den karakteristiske stemmen til Staples i front, som sto frem i comebacket, er nå utvidet til fem permanente medlemmer. På The Something Rain bidrar også - som vanlig - en rekke strykertunge gjestemusikere.

The Something Rain kom, ifølge bandet, som en naturlig følge av samarbeidet med filmskaper Claire Denis, som Tindersticks lenge har jobbet sammen med – også de siste årene. Albumet er blitt til mellom mai 2010 og august 2011. Et omfattende materiale ble så barbert ned til ni låter som utgjør albumet.

Trackliste:

1. Chocolate
2. Show Me Everything
3. This Fire Of Autumn
4. A Night So Still
5. Slippin' Shoes
6. Medicine
7. Frozen
8. Come Inside
9. Goodbye Joe

Hele albumet, som slippes 20. februar på Lucky Dog/City Slang, er nå tilgjengelig for gjennomlytting på The Quientus. Hele herligheten finner du HER!

Tindersticks skal etter utgivelsen av The Something Rain ut på en omfattende turné Europa rundt. Ingen norske datoer er foreløpig spikret, vi krysser likevel fingrene for at Stuart A. Staples & Co tar turen innom Norge i løpet av vinteren/våren.

Første singel, Medicine, har fått en lekker video - som du selv kan sjekke ut under. Kanskje greit å ha et lommetørkle tilgjengelig.
comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Nas - Street's Disciple

(Columbia)

Nas omsider tilbake, ti år etter Illmatic .

Flere:

Belle & Sebastian - Dear Catastrophy Waitress
PJ Harvey - Let England Shake