Jazzintro 2010

Ferner/Juliusson vinner av årets Jazzintro.

Relaterte sider:

Ferner/Juliusson

Foto: Ole Albrekt Nedrelid

Duoen Ferner/Juliusson, bestående av Per Arne Ferner (gitar) og Per Gunnar Juliusson (piano), gikk seirende ut av finalen på Jazzintro 2010, som tirsdag ble holdt i Molde. Etter innledende runder på øvrige jazzfestivaler i Norge var det til slutt klart for siste runde mellom motsol, Steinar Aadnekvam Quartet, FairFist og Ferner/Juliusson. Det ble til slutt sistnevnte som trakk det lengste strået hos juryen bestående av musikerne Karin Krog, Frøy Aagre, John Pål Inderberg og Helge Lien, samt daglig leder i Norsk jazzforum, Tore Flesjø.

Ferner/Juliussons musikalske spekter rommer en type jazz som strekker seg mot referanser innen klassisk musikk fra 1900-tallet. Denne innfallsvinkelen ser vi hos flere og flere, mens Ferner/Juliussons originalitet ligger mye i et stort fokus på komposisjon og arrangement, sammen med en dedikert tilstedeværelse i komplekse sammenbindinger mellom instrumentene. Dette viste de til fulle da de sent tirsdags kveld ga sin vinnerkonsert. En stillferdig time som ga den regntunge festivalbyen et etterlengtet opplett.

Det er Norsk jazzforum, Rikskonsertene og fem av landets største jazzfestivaler som står bak Jazzintro, et lanseringsprogram for unge, profesjonelle jazzutøvere. Vinneren skal de neste to årene lanseres med blant annet festivaljobber og en landsomfattende turné i 2010 og 2011 i regi av Rikskonsertene, og får dessuten tilgang på produksjons- og redigeringsstudio. I tillegg gir Gramo et arbeidsstipend på 100 000 kroner.

Neste konsert for Ferner/Juliussen er 20.august på Oslo Jazzfestival. Les og hør mer på duoens MySpace.

Groove.no gratulerer, og ønsker lykke til videre.comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


The Modern Lovers - Modern Lovers

(Beserkley / Sanctuary)

Tidlegare i år runda Jonathan Richman 60 år. I sin ungdom effektuerte han nokre rock'n roll grep som framleis er like verknadsfulle.

Flere:

Erlend Ropstad - Hva om det ikke er sånn som du tror at det er
Belle & Sebastian - Push Barman to Open Old Wounds