Lytt: The Walkmen - Heaven

Det nye albumet til The Walkmen slippes 4. juni, men kan allerede nå høres i sin helhet på NPR.

Foto av The Walkmen, John Dee 2009: Bjørnar Håland

New York-bandet The Walkmen er endelig klar med nytt album. Heaven er tittelen på oppfølgeren til flotte Lisbon, et album som fikk 6/7 og flust med honnørord her på huset da det møtte verden i 2010.

Heaven er nummer sju i rekken fra The Walkmen, som albumdebuterte i 2002 med Everyone Who Pretended To Like Me Is Gone. Gjennombruddet kom to år etter med ganske så suverene Bows + Arrows.

I starten var The Walkmen et band som med sylskarpe gitarer seilte på samme postpunk-bølge som likesinnede venner i The Strokes og Interpol. Med You and Me (2008) viste The Walkmen at de behersket et større musikalsk spenn, der mørk melankoli, såre poptoner og raffinerte melodilinjer gikk hånd i hånd med soniske gitarer i arven fra hjembyens historiske skattekammer. Bandet var i utvikling og fulgte opp med Lisbon to år tilbake.

Nå er de her igjen, like uimotståelig som sist, ja kanskje ennå bedre. Heaven er et album som viser hvor det såkalte indieskapet skal stå i år. Fra sakteflytende drama til hissig gitarføring, hele veien med Hamilton Leithausers raspende og såre røst i front, viser albumet at The Walkmen i 2012 kanskje spiller på flere musikalske strenger enn noen gang.

Heaven slippes 4. juni på Bella Union Records i Europa (en uke tidligere i USA), men kan allerede nå høres i sin helhet på NPR. Lytt i vei!
comments powered by Disqus

 Siste anmeldelser

Artikler, nyheter


KRAMPE - eller hvordan en snarvei førte til at du gikk deg vill i skogen

Fortellingen om progressiv rock er fortellingen om en utvikling. Dens historikk har ingen egentlig begynnelse eller slutt., men heller er det en påpekelse av interne faser i en bestemt musikkstil.

Podium

Hovedsiden / Siste:

...
17.10.17 - 17:35

god jobb, har lurt etter informasjon...
15.10.17 - 22:49

glad for å bli med i...
15.10.17 - 22:48

> Registrer deg som forumbruker her.

Feedback


Jeg Vil Hjem Til Menneskene - Susanna Wallumrød
Konservativ?
(05.04.11)

Memories Of A Lifetime - Ole G. Nilssen
En fantastisk CD. Blir aldri lei av denne musikken!
(03.04.11)

The Agent That Shapes The Desert - Virus
Heilt ueinig
(29.03.11)

Groovissimo