Originaltrioen i Bel Canto samles

Anneli Drecker, Nils Johansen og Geir Jenssen med første konsert sammen siden 1990.

Foto: Crammed Discs / Push

Døgnvillfestivalen i Tromsø har klart å samle Anneli Drecker, Nils Johansen og Geir Jenssen for konsert på Valhall lørdag 2. september. Dette blir første konsert for originaltrioen i Bel Canto siden Geir Jenssen forlot bandet etter andrealbumet Birds of Passage i 1990.

Bel Canto fortsatte som kjent som duo og fikk sitt store gjennombrudd i '92 med Shimmering Warm & Bright, mens Geir Jenssen brukte 90-tallet til å stake ut kursen som Norges kanskje viktigste innen elektronisk musikk med Biosphere.

Når trioen samles igjen er det de to første platene som vil danne basis for konserten, og det betyr gjenhør av den klassiske debuten White-Out Conditions og oppfølgeren, som begge ble gitt ut på den Belgiske labelen Crammed Discs. I tillegg loves det gammelt materiale som ikke har sett dagens lys, fra bandets tidlige fase.

Bel Canto regnes som pionerer for elektronisk musikk i Tromsø, en scene som har markert byen ute i verden i et par tiår, og som ofte samles under begrepet arctic sound. For Døgnvill er denne bookingen et aldri så lite scoop.

Døgnvill har i år fått en søsterfestival med Rått og Råde i Stavanger, og viser muskler med et program spekket med stjernenavn. Ozzy Osbourne, a-Ha, Band of Horses, Thomas Dybdahl, Skambankt og Susanne Sundfør er noen av navnene som er bekreftet så langt til Tromsø og Stavanger i begynnelsen av september.

Et gjenforent Bel Canto gjør kun én konsert, som blir eksklusiv for Tromsø. Lørdag 2. september får publikum på Valhall høyst sannsynlig høre denne:
comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Giant Sand - proVISIONS

(Yep Roc)

Some say it's the end time, some say it's all just begun...

Flere:

The Streets - Original Pirate Material
J. Mascis - Several Shades Of Why