Arcade Fire til Hove

Montreal-bandet tilbake til Hovefestivalen som headliner til sommeren.

Arcade Fire gjestet den første Hovefestivalen i 2007, og gjorde da en konsert som ble rost opp i skyene. Montreal-gjengen har markert seg som et av 2000-tallets viktigste indierock-band, og har så langt gitt ut to kritikerroste album. Debuten Funeral fra 2004 ble her på huset kåret som forrige tiårs nest beste utgivelse, og sammen med oppfølgeren Neon Bible figurer albumet også på de fleste andre "Tiårets beste lister". I følge bandets eget plateselskap, Merge, skal et nytt album være på trappene i løpet av 2010.

Bookingsjef Toffen Gunnufsen er veldig glad for å ha fått bandet tilbake til Hove:

– Mange av våre publikummere snakker fortsatt i store bokstaver om konserten i 2007, og det er ingen tvil om at den ekstraordinære konsertopplevelsen var med på å gi den ferske festivalen en flott start. Det er derfor veldig hyggelig at Arcade Fire ville komme tilbake til oss, sier han på Hoves hjemmeside.

Arcade Fire har ikke gjort konserter i Europa siden 2007, og besøket på Hove er en av en liten håndfull europeiske datoer den canadiske gruppa gjør i sommer.

Bandet er festivalens fjerde headliner og avslutter programmet på hovedscenen fredag 2. juli.

Programmet til Hove 2010 begynner nå virkelig å ta form. Fra før har festivalen navn som Them Crooked Vultures, Massive Attack, Muse, The Antlers, Beach House, Japandroids og Serena Maneesh i boks.Bilde fra Hoves hjemmeside


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Sleepy Sun - Fever

(ATP Recordings)

Øya-aktuelle Sleepy Sun har sluppet sitt andre album, nok en god grunn å dukke opp i Middelalderparken også i år.

Flere:

Vidar Sandbeck - En fergemanns vise
Beirut - Gulag Orkestar