Nytt fra Stefan Sundström

Etter halvannet år i norsk (fiske)eksil kommer den svenske visehelten med nytt album i februar. I mars er Sundström klar for tre konserter i Norge. Sjekk ut fersk video her!

Foto: presse

Stefan Sundsröm meldte i 2011 at han flyttet til Norge og Helgeland for å fiske. Den markante svenske låtskriveren var ikke fornøyd med tingenes tilstand i hjemlandet, og valgte å ta et friår i Norge. Om hans tid i streik, skriver svensken:

- Det blev ingen bättre värld av min 1,5 år långa strejk. Men strejken var fantastisk. Vistades i exil i Norge och åstadkom:

* Några ton torsk, (rensad och såld för 14 spänn kilot)
* Några decimeter skägg (numera avklippt och komposterat)
* En halvskriven bok
* En massa låtar
* Samt: En ny platta!!


På havet utenfor helgelandskysten har Sundström funnet inspirasjon til nye sanger, som igjen har blitt til albumet Under Radarn (slippes 13.februar). Albumet er spilt inn i en kirke på Træna, med hjelp fra blant annet fiskekompis og artistkollega Æ (Erling Ramskjell), som forøvrig mottok fin omtale her på huset med fjorårets album Avvikerike.

Turné

Her på huset har vi skrytt massivt av Stefan Sundström tidligere, både når det gjelder album og konserter. Etter plateslippet åpner den selverklærte visekongen en omfattende turné med tre konserter her på berget, noe hans norske fanskare nok synes er stas. Vi anbefaler i alle fall Sundström fra en scene, og her er det mulig å se artisten i Norge senere i vinter:

12. mars – Rockefeller, Oslo
13. mars – Brygga Kultursal, Halden
15. mars – Logen, Bergen

Etter dette vil Sundström turnere i Sverige ut april. Mer info om turneen finner du på låtskriverens hjemmeside.

Hej Hej Hej Lou er tittelen på første smakebit fra det kommende albumet. På sin Facebook-side forsøker Stefan Sundsröm å forklare sangen som er unnfanget under den lyse nordnorske sommerhimmelen:

«Det är en protestlåt mot att det är så jävla ljust hela tiden, man kan ju inte se några stjärnor!»

Hej Hej Hej Lou har fått følge av en video som du kan sjekke ut under.
comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Stars - Set Yourself On Fire

(Arts & Crafts / City Slang)

Endå eit Montreal-band med lettennelige tonar.

Flere:

Pinetop Seven - The Night's Bloom
Frank Sinatra - The Christmas Collection