En helaften med Crispin Glover

Presenterer slideshow og sin egen film What Is It? på Cinemateket

24. oktober kommer en av vår tids beste og mest markante skuespillere på en unik visitt til Oslo og Filmens hus. Crispin Glover skal her presentere sin relativt kontroversielle What Is It? fra 2005 - første del av hans såkalte It-trilogi.

I denne filmen bruker Glover i hovedsak skuespillere med Downs syndrom, og andre stikkord for filmen er "snegler, salt, pornoskuespillere med dyremasker og en ung manns problematiske psyke".

Glover mener at den beste måten å oppleve hans filmer på, er ved han selv er tilstede. Helaftenskonseptet kalles Crispin Glover's Big Slide Show, og består i tillegg til filmvisningen av et billedshow basert på hans utgitte bøker.

Crispin Glover, født 1964 som sønn av skuespilleren Bruce Glover, har siden gjennombruddsrollen som faren til Michael J. Fox i Back to the Future, gjort en rekke bemerkelsesverdige roller. For mange til å nevne her, noen høydepunkter kan likevel trekkes frem:

Layne i 80-tallets beste ungdomsdrama River's Edge, Dell i Wild at Heart (han med kakkerlakkene), Rubin i Rubin & Ed (han med den døde katten), togarbeider i Dead Man ("Are you going to the town of Machine? That's the end of the line..."), The Creepy Thin Man i Charlie's Angels og som Andy Warhol i The Doors.

Glover står også bak to plater, der den første, The Big Problem fra 1989, bestod av en blanding av coverlåter (Hazelwood, Charles Manson) og utdrag fra hans bøker Oak Mot og Rat Catching (som er gamle bøker han har modifisiert selv).

Glover er ikke ukjent med å søke kontakt med sitt publikum. På The Big Problem trykket han sitt private telefonnummer, slik at folk kunne ringe ham for å kommentere eller spørre om innholdet. Undertegnede forsøkte selv da platen kom i 1989, men kom ikke frem fra telefonkiosken på videregående. Nå er mulighetene altså større for å møte Glover anskt til ansikt.

Billetter kan kjøpes på Filmens hus i Oslo.

comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Thelma & Clyde - White Line

(Karmakosmetix)

Mørk optimisme, massevis av driv og fremtidsassosiasjoner.

Flere:

The Shins - Wincing The Night Away
Silverchair - Diorama