Bildeserie: Insomnia 2011

Den tiende utgaven av Insomniafestivalen gikk av stabelen sist helg. groove hadde fotograf tilstede i Tromsø, sjekk ut vårt oppdaterte bildegalleri her!

Foto: Erica Starbuck Restoften (flere bilder i eget galleri som du finner ved å klikke på bildet over)

- En suksess, 10 års jubileet til Insomniafestivalen har gått knirkefritt, til tross for én kansellering. Masse publikum, flere tilreisende, både fra inn- og utland, beviser at 10 års hardt arbeid begynner å bære frukter. Vi er med på å markere Tromsø på det internasjonale elektroniske musikk-kartet, ingen tvil om dét, melder Insomniasjef Anette Tunheim Jakobsen i avisa Nordlys.

Tunheim Jakobsen ser lyst på framtiden til Insomniafestivalen. I år var flere europeiske radio- og TV-stasjoner til stede i Tromsø, noe som bekrefter statusen electronica-festivalen begynner å få, også utenfor Norges grenser.

Jubileumsprogrammet bød på det meste innen elektronisk musikk. Med en knippe merirerte utlendinger og mye av den fremste nasjonale elektroniske popen på plakaten, hadde årets program likevel sterk lokal forankring. Festivalen hyllet byens egne pionerer innen elektronisk musikk, om ikke alle så ihvertfall noen av de fremste.

Geir Jenssen, aka Biosphere, åpnet festivalen i salen på ærverdige og kule Verdensteatret. En flott gest av Insomnia, som er perfekt match for ambient-gudfaren. Av andre lokale må vi nevne Per Martinsen, som alias Mental Overdrive samarbeidet med Tim Exile og Boska i et ny-komponert musikkverk der trioen satte fokus på gateopprøret mot pengemakta, som har eksplodert i storbyene verden rundt denne urolige høsten.

Bestillingsverk fra 10 års jubilanten var det flere av: Bjørn Torske/Kollbjørn Lyslo/Gustavo Costa sto bak det ene, en annen var ny-komponert musikk av Bernt Simen Lund (Tromsø Kammerorkester)/Nasra Ali Omar/Gudmund Østgård/Nicolas Horne/Malvin Skulbru. Begge fikk forøvrig god kritikk i lokalpressa i Tromsø.

Festivalen fant sted på Driv, Verdensteatret og Kurant, og brukte også kunstforeningen til Baby-lounge for de minste, forøvrig iscenesatt av Aggie Peterson. Flere navn fra progarmmet: Montée, Thelma & Clyde, Sandra Kolstad, COMA, Solar Bears, Chet, UusiFantasia og The Amplifies.

Vårt store og OPPDATERTE Insomnia-galleri finner du bak bildet av Maya Vik, klikk på dét da vel!


comments powered by Disqus

 Siste anmeldelser

Artikler, nyheter


KRAMPE - eller hvordan en snarvei førte til at du gikk deg vill i skogen

Fortellingen om progressiv rock er fortellingen om en utvikling. Dens historikk har ingen egentlig begynnelse eller slutt., men heller er det en påpekelse av interne faser i en bestemt musikkstil.

Podium

Hovedsiden / Siste:

...
17.10.17 - 17:35

god jobb, har lurt etter informasjon...
15.10.17 - 22:49

glad for å bli med i...
15.10.17 - 22:48

> Registrer deg som forumbruker her.

Feedback


Jeg Vil Hjem Til Menneskene - Susanna Wallumrød
Konservativ?
(05.04.11)

Memories Of A Lifetime - Ole G. Nilssen
En fantastisk CD. Blir aldri lei av denne musikken!
(03.04.11)

The Agent That Shapes The Desert - Virus
Heilt ueinig
(29.03.11)

Groovissimo