The Cardigans til Bukta

Et av Nordens største popband, svenske The Cardigans, spiller Gran Turismo i sin helhet på Buktafestivalen i Tromsø neste år.

Relaterte sider:

The Cardigans

Bukta har fått på plass første headliner til neste års festival. The Cardigans har i følge festivalen stått på ønskelista lenge, og neste år gjør svenskene, med Nina Persson i front, sin eneste norske festivaljobb i Tromsø.

The Cardigans slapp sitt første album i 1994. Med Gran Turismo, fire år etter, fikk bandet sitt store internasjonale gjennombrudd og solgte hele 3 millioner eksemplarer på verdensbasis.

Det er denne skiva, proppfull med hits som Erase and Rewind og My Favourite Game, som skal presenteres fra start til mål på åpningsdagen for festivalen til sommeren. Bandet vil spe på med slagere fra hele karrieren, så her snakker vi om en kommende hitparade i nord.

Nina Persson & Co kom med sitt siste album i 2005, og bandet har etter dette ligget litt i dvale på bekostning av andre musikalske prosjekter for bandmedlemmene. Til sommeren samles imidlertid The Cardigans igjen for å gjøre noen festivaljobber, blant annet på Hultsfredfestivalen i Sverige og Bukta i Tromsø.

Festivalsjef Robert Dyrnes håper denne bookingen setter fart på salget av festivalpass, som nå i desember selges for en hyggelig pris.

Det loves flere slipp i ukene fram mot jul.

Buktafestivalen 2012 går av stabelen 19 - 21. juli.
comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


The Modern Lovers - Modern Lovers

(Beserkley / Sanctuary)

Tidlegare i år runda Jonathan Richman 60 år. I sin ungdom effektuerte han nokre rock'n roll grep som framleis er like verknadsfulle.

Flere:

M.I.A. - Arular
Paganus - Skogsrock