Kritikerfavoritt og festivalvinner

For Sant Til å Være Godt er kåret til årets plate i verden av norske kritikere. John Olav Nilsen og Gjengen er i vinden og blir gjenganger på norske festivaler i 2010.

Foto: Bjørnar Håland

John Olav Nilsen og Gjengen vant i dag Dagsavisen/Nye Takters kåring av årets plate i verden(!). Da drøyt 50 av landets musikk-kritikere hadde sagt sitt, endte Loddefjord-gjengen øverst på listen med sitt debutalbum.

For Sant Til å Være Godt har fått enormt mye skryt denne høsten. Intet unntak her på groove, der platen også ble kåret til tiårets tredje beste norske. I vår anmeldelse utdelte vi en blank sekser, og konkluderte med: "Det er ingen perfekt plate, ingen sensasjonell plate, ingen frelsande plate heller. Men ei fantastisk plate er det. Bore fram av eit sjølvlysande overskot, og trustappa av frydefull desperasjon."

Neste år vil John Olav Nilsen og Gjengen være på en rekke norske festivalplakater. Bergenfest, Bukta, Træna, Øya og Pstereo er bekreftet, og flere vil komme. Det trenger man ikke akkurat å være spåmann for å hevde.

Kanskje for sant til å være godt.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Umek - Neuro

(Tehnika)

Grovkalibret technoskyts fra Slovenia - østblokken slår tilbake.

Flere:

Philip Kane - Time: Gentlemen
Beatnuts - Classic Nuts Vol. 1