Lydkunst

Geir Jenssen og Carl Michael von Hausswolff med unikt samarbeid, urfremføring i forbindelse med Insomnia 09 på Tromsø Kunstforening.

Insomniafestivalen 09 tjuvstartet to uker tilbake med en smekkutsolgt Röyksopp-konsert. Selve electronikafestivalen går av staben 22 - 24.oktober i Tromsø, med artister som Lindstrøm, Wave Machines, Thomas Fehlmann og Alexander Rishaug på programmet.

Men før det, nærmere bestemt fredag 16. oktober vil festivalsjef Anette Tunheim Jakobsen åpne en lydutstilling der Carl Michael von Hausswolff og Geir Jenssen har samarbeidet i en felles arbeidsprosess.

Tromsø Kunstforening har initiert det hele, og derfra meldes det at Carl Michael von Hausswolff er en sentral figur i internasjonal lydkunst, med en omfattende kunstnerisk karriere bak seg. Han har blant annet representert Sverige under Venezia-biennalen flere ganger. Geir Jenssen, bedre kjent under kunstnernavnet Biosphere, er antakeligvis den internasjonalt mest anerkjent elektronikamusikeren i Norge. Hans ambient-musikk er for mange synonymt med begrepet arctic sound.

DJ Kolar Goi vil spille på festen etter åpningen av lydutstillingen, som for øvrig presenteres for publikum frem til 22. november.

Fotos fra Tromsø Kunstforenings hjemmeside.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.