Helldorado: Big in... Turkey

Helldorado har det siste året opplevd stor popularitet i Tyrkia. The Ballad of Nora Lee blir nå gitt ut av tyrkisk plateselskap.

- Det hele startet med at radiostasjonen Radyo Eksen begynte å spille Drinking Song fra Helldorados siste album The Ballad of Nora Lee som ble sluppet her hjemme høsten 2005. Denne sangen traff tydeligvis godt i Tyrkia og etterspørselen etter låten og bandet begynte å ta seg opp. Radyo Eksen inviterte Helldorado til Tyrkia for å spille på en festival der de trakk fulle hus, uttaler Tom H. Brekke i plateselskapet CCAP (Chackpoint Charlie Audio Productions)

Siden den gang har Helldorado blitt invitert tilbake tre ganger hvor de har fylt opp klubber med en kapasitet på mellom 500 og 1000 mann. Alle konserter har vært utsolgt så langt. Coverversjoner av Drinking Song har også poppet opp i Tyrkia.

I begynnelsen av mai slippes albumet The Ballad of Nora Lee på det tyrkiske selskapet Artismusic.

- Helldorado har blitt forfulgt av Tyrkisk MTV, blitt intervjuet på Tyrkisk TV og blir gjenkjent på gaten i Istanbul.Det hele er en ganske fantastisk historie for bandet fra Stavanger som stadig får glimrende kritikker for både sine album og konserter men som knapt er å regne som "popstjerner" her hjemme, heter det fra den norske utgiveren.

Etter cirka 10 konserter allerede, skal Helldorado tilbake til Tyrkia for å gjøre flere klubb- og festivaljobber i løpet av våren / sommeren.

Helldorado er straks ferdige med innspillingen av sitt nye album som slippes høsten 2008.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Side Brok - Høge Brelle

(pinaDgreit)

Enten du har smale eller side brok, eller sidemål, er hip hop fra Hovdebygda og Peder den kvite neger noe å få med seg.

Flere:

Atomic - Feet Music
Norfolk & Western - Dusk in Cold Parlours