Rumblin' at Gamla

Link Wray hedres med en hyllestkonsert på Gamla i Oslo.

Førskommende onsdag samles mye av det som kan krype og gå av norske rock-gitarister på Oslo-klubben Gamla. Årsaken til at blant andre Willy B, Robert Burås og Vidar Busk kommer dit med gitarene sine skyldes den amerikanske gitarlegenden Link Wray. Det skjer 6 måneder etter at han gikk bort, i sitt daværende hjem i København, 76 år gammel.

Wray kjennes ikke minst for sin første store hit Rumble (1958), som til tross for at den er instrumental ble bannlyst på amerikansk radio. Wray rå gitarstil og tidlige eksperimentering med fuzz-sound, regnes som inspirasjonskilde til senere og mer kjente artister som The Who, Jimi Hendrix, Jeff Beck og Neil Young og en foregangsfigur for stilarter som garasjerock og hardrock. Link Wray og hans band hadde også suksess på 50-60 tallet med låter som Rawhide og Jack the Ripper, og artister som Bowie, Townes Van Zandt, Bob Dylan og Bruce Springsteen vanket på Wray-konserter i sin ungdom. Det er også mulig å høre Wray i filmer som Pulp Fiction, Desperado og Pink Flamingos.

Med backing fra surfbandet The Beat Tornados skal nå flere av landets fremste gitarister her i landet hedre gitarlegenden Link Wray. De som står på scenen - med mindre det kommer en overraskelse eller to i tillegg - er:

Robert Burås (Madrugada)
Petter Baarli (Backstreet Girls)
Vidar Busk
Willy B.
Lars Håvard Haugen (Hellbillies)
Linda Kastbakken (Launderettes)
Eivind Staxrud (Los Plantronics)
Bjørn Haglund (Beat Tornados)
Eva Hilland (Bazooka Boppers)
Simen Stubbrud (The Mobsmen)
Silje Dybedahl (Cables)
Jørn Raknes (Beat Tornados)
Geir Ruud (Big Truck)
Frode Skjold (Indikation)

Det blir også visning av filmen The Rumble Man - The True Story of Rock'n'Roll.

Hver artist får 2-3 låter til rådighet, og arrangøren lover at det hele skal kulminere med at samtlige gitarister skal "blåse Gamla til helvete med en svett versjon mesterverket Rumble!"


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Kloster - Coastal Research - ideas, drafts and sketches recorded by Kloster

(Between Clouds / Washington Inc.)

Fredfulle bønner fra Danmark: Kloster innbyr til 40 minutter med sjelefred og åndelig styrke. Og ikke minst vakker musikk.

Flere:

Anne Marie Almedal & Erik Honoré & Jan Bang & Nils Chr. Moe-Repstad - Going Nine Ways From Wednesday
Diverse artister - Money Will Ruin Everything 2