Konsert: Wibutee

Moldejazz, Kulturhuset Klubb 20. juli 2006: Wibutee: Herlig klubbopplevelse.

Relaterte sider:

Wibu10

Wibutee

Wibutees konsert i Kulturhuset idet fredagen tok til ble en bra avslutning på torsdagskvelden for dem som holdt ut den lange ventingen før dørene åpnet. Når også bandet omsider gikk på, var det egentlig bare å stille seg opp og digge.

Den siste skiva deres, Sweet Mental, utgjorde naturlig nok mesteparten av gigen. Platen viser en dragning fra elektroniskpreget musikk mot et mer rocka uttrykk, selv om vi fremdeles er i jazzland, og slikt hører ofte hjemme på klubb. Denne kvelden følte vi oss i hvert fall som hjemme, når Kulturhuset var omgjort til et klubblokale.

Håkon Kornstad, primært saksofonist, ledet an kvartetten som ellers besto av Wetle Holte på trommer, Tor Egil Kreken på bass og Rune "Sternklang" Brøndbo på elektronikk og programmering. Energien fra platen ble overført til scenen omtrent vellykket, for en gjennomprodusert studioinnspilling vil være vanskelig å gjengi live, men låter som Aalo og Travel With You kan jeg jo trekke frem som små høydepunkter. Og dessuten Kornstads hostende, harkende og hakkende saksofonsolo ble en fantastisk herlig liten akustisk variasjon midt i den elektronikkbaserte konserten.

I dette formatet er det viktig at helheten svinger, at den som hører på blir fenget, og så vidt jeg kunne se rundt meg, var det kun smilende festivalmennesker som sto der med kroppen i mer eller mindre jevn aktivitet. Men sånn er det da gjerne på klubb, og bandets referanse mot jazz ble nok noe visket ut når dundrende beats fløy rundt i lokalet og faktisk fikk folk til å hoppe.

Wibutee er et flott band, og live som på plate er det bestandig like gøy å høre dem. Flott, flott.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Like Rats From a Sinking Ship - We Get Along Like A House On Fire

(The Perfect Hoax)

Heseblesende galskap, aggressivitet, stakkato temposkifter og nihilisme. Vel, det er i hvert fall et forsøk på å sette LRFASS i bås.

Flere:

Bob Dylan - Modern Times
Atomic - Boom Boom