Kraftwerk til Oslo, Bergen

7. august spiller Kraftwerk i Grieghallen, dagen etter står de på Sentrum scene i Oslo.

Relaterte sider:

Computer world

Det er første gangen Kraftwerk spiller i Bergen, og det skjer altså i Grieghallen den mandag 7. august. Dagen etter kommer de til Oslo og spiller på Sentrum scene.

Oslo-konserten er den første til Kraftwerk i Oslo siden deres to utsolgte hus på Rockefeller for to år siden. Det er også den første bookingen til Rockefeller siden de nylig overtok Sentrum scene, og de to eneste konsertene i Skandinavia i sommer.

Billettsalget starter lørdag 25. mars.

Kraftwerk regnes som et banebrytende og nyskapende band innen elektronisk musikk. groove har beskrevet Kraftwerk som "Et grensesprengende band i sin tid, pionérer innen elektronisk musikk, inspirasjonskilde til generasjoner av halvnerder med sans for synth."

Om Autobahn spanderte vi 7/7 og skrev blant annet at "Det er nå 30 år siden denne så dagens lys, jeg ser ingen grunn til at den ikke skal være relevant i 30 år til."

Også deres hittil siste plate Tour de France Soundtracks fikk god mottakelse her på groove, og vår anmelder mente at de her viste "at techno kan utføres med puristisk klasse, stil og smakfull sofistikert eleganse."

Kraftwerk regnes som en viktig inspirasjonskilde for artister som U2, Depeche Mode, David Bowie, Madonna, Primal Scream, Beck, The Chemical Brothers og Röyksopp.

På scenen er også Kraftwerk en særegen opplevelse der de gjennom sofistikert bruk av visuelle hjelpemidler klarer å vise den diffuse grensen mellom menneske og maskin i vår moderne sivilisasjon.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Tord Gustavsen Trio - Being There

(ECM)

Tord Gustavsen Trio bevarer det enkle og vakre, samtidig som nye dimensjoner bringes inn i samspillet.

Flere:

The Sea and Cake - Everybody
MJ Cole - Back To Mine - A Personal Collection For After Hours Grooving