Rockprisen 2006 til Andrej Nebb

Under årets Rjukan Rockfestival ble Andrej Nebb tildelt Rockpris 2006.

Det skjedde etter at dePress hadde spilt på Rjukan under helgens festival. Festivalsjef Gjermund Ingolfsland gratulerte Nebb med prisen.

Nebb, opprinnelig en flyktning fra Polen som kom til Norge i 1970, kjennes nok best fra sin karriere i dePress, og ikke minst Block to Block (1981) som regnes blant tidenes norske plater. Han har ellers en rikholdig karriere, både i Holy Toy og ikke minst som soloartist. Nebb har blant annet tolket Tor Jonsson på platen Kvite Fuglar (2000). Han har også bidratt til at ordet Fiskepudding aldri mer vil bli det samme i det norske språk.

Det var etter sigende en litt brydd, men dog stolt Andrej Nebb som mottok prisen, som ble utdelt for femte gang. Prisen er tidligere tildelt en rekke artister som har "vist unorske holdninger i norsk rock, og som har bidratt til norsk rocks anseelse i utlandet, som Mercury Motors, Jørn Lande, TNT og Zodiacs."

- Oioioi, nei og nei, nå er jeg iferd med å bli gammel, mente prisvinneren, som ifølge arrangøren opplevde stor sukess med konserten i et fullstappet Rjukanhus.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Madrugada - Madrugada

(EMI Virgin)

Ringen er sluttet, lyset er slukket. Norges største rockeband sier farvel med sin sterkeste plate siden funklende Industrial Silence.

Flere:

Sgt. Petter - Monkey Tonk Matters
Fila Brazillia - Jump Leads