Jack Rose + Richard Youngs

De to eminente gitaristene kommer til Oslo nå i desember, det blir både kirkekonsert og Svalbardprat.

Skotske Richard Youngs og amerikanske Jack Rose kommer til Oslo for å opptre hver for seg (i Grønland kirke, 11. desember), og sammen. Dette skjer på Podium dagen etter.

Det er to år siden Youngs måtte avlyse sin Oslokonsert, men nå kommer han endelig hit, og det på sin eneste konsert i Skandinavia i år.

- Youngs minimalistiske folkeviser, i hovedsak basert rundt vokal og gitar, snirkler seg avgårde og klarer på underlig vis å smelte sammen det storslått majestiske med det snublende og skjøre. Minimalistisk folk er det blitt kalt. Det er både eksperimentelt og melodiøst, komplekst i all sin enkelthet, som arrangøren beskriver det.

Amerikanske Jack Rose har siden 2001 fingret med sin akustiske gitar i samme tradisjon som John Fahey, Charley Patton og La Monte Young, Terry Riley og Ry Cooder. Jack Rose var tidligere medlem i det smått legendariske dronefolk-bandet Pelt, som sammen med band som Charalambides, No-Neck Blues Band og Tower Recordings tråkket nye stier på 90-tallet, og som la grunnen for mye av etterfølgere som Sunburned Hand of the Man, Six Organs of Admittance og Wooden Wand.

Dagen etter kan du oppleve Richard Youngs og Jack Rose i samspill på Podium i forbindelse med Dans for Voksnes Svalbardprat.

Svalbardprat
Dans for voksne skal gjennomføre et arrangement på Svalbard vinteren 2009.

- Vi vil bruke høsten på å gi fokus til ulike aspekter ved øya som kan ha betydning for det endelige prosjektet, og vil arrangere live-intervjuer eller samtaler i forbindelse med noen av konsertene. Grenser, overskridelse, oppdagelser og eventyr er nærliggende emner. Forskning og forurensing er viktig, og ikke minst møtet med klimaet og Svalbards natur, heter det fra DFV.

På Podium 12. desember kommer journalist Anne Viken, som i sommer og høst har vært ute på en lang stipendreise i nordområdene og Barentsregionen som hun skal snakke om. Hit kommer også Rose/Youngs og det blir en unik mulighet å se de to i samspill.

Vi stemmer helhjertet i oppfordringen fra Dans for Voksne for begge arrangementene: Venn av visen, dronen og gitaren: Kjenn din besøkelsestid!comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Bonnie Prince Billy - Beware

(Domino)

Djupare inn i countryen enn nokon gong. Men tru ikkje at han sviktar. Langt ifrå.

Flere:

Andrew Bird - Noble Beast
Richmond Fontaine - Post to Wire