Tom Russell til Norge

Den amerikanske veteranen med fem konserter over det langstrakte land denne uka.

Los Angeles-fødte Tom Russell har gjennom drøyt tretti år markert seg som en markant låtskriver og artist. Med historier og musikk fra grenseområdet mellom USA og Mexico, har han utgitt om lag 25 album og blitt hyllet som en av Amerikas store låtskrivere. I Norge, som han har besøkt en rekke ganger, har han siden åttitallet fått et rimelig hengivent publikum, godt hjulpet av musikkavisen Beat og låten St. Olavs Gate, som Nanci Griffith også spilte inn.

Russell skriver historier om baksiden av den amerikanske drømmen, der outsidere, antihelter og arbeidsfolk klamrer seg til tilværelsen. Han trekker linjer fra Gram Parsons og Johnny Cash, dykker i myter og den vanskelige kjærligheten, men beretter også om fattige og dårlig behandlede mexicanske immigranter. Tematisk har han holdt på sitt, med storartede kritikker av platene som resultat, også de siste.

Tom Russell kommer denne uka til Norge, der han gjør følgende konserter:

2. februar - Dokkhuset, Trondheim
3. februar - Bastard Bar, Tromsø
4. februar - John Dee, Oslo
5. februar - Madam Felle, Bergen
6. februar - Checkpoint Charlie, Stavangercomments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


The Core & Nils Olav Johansen - Blue Sky

(Jazzaway)

groove har bedt to av våre jazzskribenter se nærmere på The Cores andre album. Audun Reithaug Rasmussens analyse følger her.

Flere:

Death By Unga Bunga - Juvenile Jungle
Atomic - Feet Music