Sommerpop

Lytt: Nye singler fra The Captain & Me og Hanne Kolstø, hør Görlitzer Park og La-la-la-la Lovesong her!

Görlitzer Park er første livstegn fra The Captain & Me (bildet) siden Migrant et drøyt år tilbake. Det tredje albumet fra duoen fikk mange gode tilbakemeldinger, og havnet blant annet på Dagbladets liste over de beste norske skivene fra i fjor.

Görlitzer Park er en spretten sommerlåt i bandets kjente verdenspop-terreng. Den nye singelen fra Morten Krane & Even Vaa er spilt inn i bandets egenbygde studio ved Sofienbergparken i Oslo.

Om den nye singelen skriver bandet:

"Låta forteller om kunstneren Wigand Witting, som står bak det ødelagte tyrkisk-inspirerte fonteneanlegget i Görlitzer Park i Berlin, i det han sniker seg inn i anlegget på natta for å prøve og rette opp skadene før det er for sent. Fontenen sto ferdig høsten 1998, og er inspirert av naturlige bergformasjoner i Tyrkia. Men allerede noen uker etter åpningen begynte anlegget å slå sprekker.

Det viste seg at Witting hadde brukt stein importert fra Portugal som ikke tålte frost. Anlegget måtte til slutt slås i stykker av sikkerhetsgrunner, og er i dag en inngjerdet, nedtagget ruin i parkens vestre del. Wigand Witting ble i 2000 dømt til å betale 1,1 millioner euro i erstatning til Berlin by. Så vidt vi vet, har han ikke betalt."


Hanne Kolstø er klar med ny singel, La-la-la-la Lovesong, som er første smakebit fra det nye albumet FlashBlack som slippes 14. september.

Produktive Hanne Kolstø slapp sitt første soloalbum i fjor med Riot Break. Vokalisten og låtskriveren er ellers kjent fra det mystiske triphop-ensemblet Thelma & Clyde, samt prosjekter som Love:Fi og Post. Hun bidro også på gjennombruddalbumet til Jens Carelius, The Architect som kom i 2011.

Som soloartist er Hanne Kolstø ukonvensjonell, noe som gjenspeiler seg i musikken. Lydbildet hennes består av alt fra kalde Casiosynther og hjemmesnekrede beats til akkustiske gitarer og lag på lag med kor. Musikken har ellers røtter i nittitallet, og artister som har blitt nevnt som referanser er Depeche Mode og Björk.

Soloplaten Riot Break kom ut september 2011 til overveldende kritikker fra et imponerende spekter av norske musikkanmeldere. Riot Break blir lansert i U.S.A og Tyskland mai 2012, med påfølgende turnéer, før oppfølgerplaten FlashBlack slippes i Norge 14. september 2012.

Alt dette ifølge presseskrivet. Første smakebit, La-la-la-la Lovesong, kan du sjekke ut under:
comments powered by Disqus

 Siste anmeldelser

Artikler, nyheter


Ekstranummer #68: Nostalgi i slengbuksas tidsalder: Den norske retrobølgen på 70-tallet, del 12

Syttiåras mange nostalgiske strømninger, sentimentale mimring, savn etter 'enklere tider' og dragningen mot primitivitet og 'ekthet' i form av basale livsstiler, fant sitt mikrokosmos i nyskapningen kjellerstue, også kjent som peisestua

Podium

Hovedsiden / Siste:

Kampanie społeczne umyj dupa for beringen...
27.05.16 - 22:17

U have...
07.05.16 - 06:57

Hei, om dette utstyret er fortsatt...
05.05.16 - 10:06

> Registrer deg som forumbruker her.

Feedback


Jeg Vil Hjem Til Menneskene - Susanna Wallumrød
Konservativ?
(05.04.11)

Memories Of A Lifetime - Ole G. Nilssen
En fantastisk CD. Blir aldri lei av denne musikken!
(03.04.11)

The Agent That Shapes The Desert - Virus
Heilt ueinig
(29.03.11)

Groovissimo