Intervju: The School

Ronny Svendsen har slått av en prat med by:Larm-aktuelle The School fra Trondheim.

by:larm-klare The School fra Trondheim er klar min sin første EP. Mädchen EP er mer rock enn pop og viser at gutta har beveget seg vekk fra 60-talls popen de drev med for 1-2 år tilbake og nærmere band som Kulta Beats, Autotune og Vinyards. I anledning utgivelsen og kommende turne tok grooves Ronny Svendsen en prat med låtskriver, vokalist og gitarist Stig Aarskog.

- Hvordan vil du oppsummere The Schools historikk?

- Det begynte med at jeg i 2004 ville starte band for første gang. Jeg hadde knotet frem noen låter og kommanderte barndomskompisene Karl-Martin og Thor-Inge til å være med på bass og gitar. De to tvillingene hadde spilt i band siden 15-års alderen. Etterhvert kom også Andreas med på keyboard/koring og Puppy på trommer. Det som egentlig skulle være en liten hobby utviklet seg ganske raskt til å bli mye større. Dette på grunn av den spesielle kjemien i bandet og ikke minst på grunn av tilbakemeldinger fra publikum.

- EPen kommer i disse dager. Kan vi vente album med det første?

- Vi regner med å gå i studio sommeren 2006 for å spille inn en langspiller. Vi har de fleste låtene klare og et par plateselskap har
meldt sin interesse. I verste fall tar vi opp et par hundre tusen i lån og lager en klassisker.

- Da jeg så dere live for et drøyt år siden hørte jeg pop mens EPen i mine ører heller mer mot rock. Hvordan vil dere beskrive musikken
deres?

- Vi begynte som et pop-band men utviklet oss etterhvert mer mot rock. Dette fordi låtskrivingen har blitt inspirert av gutta i bandet.
Med en gjeng som har spilt alt fra pønk til trash-metall så fungerer maskineriet best på høyt turtall. Men vi har fremdelse fokus på det
melodiøse som gjør at pop-elementet fortsatt er til stede. Etter å ha vokst opp på 80-tallet med
pønkvinyl og ti-i-skuddet så blir resultatet låter med catchy melodier og knallhardt komp.

- Det har kommet flere gode psych-pop band fra Trondheim i det siste. Hva er det med Trondheim og psychedelia? Er det mye sopp i Bymarka?

- Psychedelia er en sjanger The School har vanskelig for å identifisere seg med. Registrerer at mange av våre få "pop-kollegaer" i hardcore-hovedstaden heller mot psych-pop. Trommisen vår spiller i The Kulta Beats som vi gjerne spiller høyt på vorspiel mellom Hellacopters og Kiss. Dette er musikk vi liker å høre på men som vi ikke har forutsetninger til å spille. Kanskje fordi vi er et øl-band og ikke liker å gå turer i skog og mark.

- Hvor lenge har dere skrevet låter, og hvordan oppdaget dere evnen til å lage melodier?

- En kompis gav meg et innspillingsprogram på PC for tre-fire år siden. I begynnelsen lagde jeg tegneserierock på kassegitar og trommemaskin med låttitler som: I Wanna Be a Rock n 'Roll Star, Busted og Stud. Men humor-aspektet forsvant fort.
Låtskrivingen ble etterhvert mer inspirert av bandmedlemmene og The School nærmet seg sitt eget sound. Hva det soundet er vet vi ikke. Men det er skreddersydd til oss og vi synest det funker!

- Og nå blir det turné?

- Turne blir det til høsten. Før det blir det noen konserter i de store byene i tillegg til plateinnspilling på sommeren.

- Til slutt, hva er School-gjengens 5 favorittalbum?

- Etter åtte utslåtte tenner, sju brukne ribbebein og en hjernerystelse ble vi ikke enige om følgende:
Fleetwood Mac: Rumours
Kraftwerk: Autobahn,
A Tribe Called Quest: Midnight Maruaders
Looper: Up a Tree
Stengte Dører: Siste Reis.

The School ble kåret til Ukas Urørt-artist i uke 50, 2005.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Kid Loco - Kill Your Darlings

(Royal Belleville Music)

En forskrudd rundreise i selskap med dampende halliker, horer og annet pakk.

Flere:

Lalla Carlsen - Norges Revydronning
Diverse artister - St. Thomas