At the End of the Day

Turdus Musicus klar med sitt tredje album. Releasekonserter, med kinesiske Tookoo som support, i Oslo og Tromsø denne uken.

Tromsøs ukronede hardcorekonger slipper omsider sitt tredje album, At the End of the Day, denne uken. Skiva er produsert av Jason Livermore (Descendents, Rise Against, NOFX, Comeback Kid) i legendariske Blasting Room Studios i Colorado, og byr i følge bandet selv på oppkonsentrert og findestillert hardcoreeliksir ispedd hint av punk og metal og jevnt over et sintere og tightere Turdus Musicus. Bandet står foran et travelt år med massiv turnering i Europa, Asia, Russland og USA, og erklærer med releasekonsertene i Norge turnéballet for åpnet.

Med seg på releasekonsertene i Norge har Turdus sine kinesiske blodsbrødre i Tookoo, et av Kinas mest legendariske undergrunnsband som i løpet av sine åtte år har vært med å forme soundet av kinesisk rock. Bandet ble startet av tvillingbrødrene Xiachuan og Xiaquan Lee i 2002 og opererte i punk/hardcore-land, men har med tiden gått mer i retning ekstremt dansbar, skitten indie/punk. De har headlinet det som er av festivaler i Kina, turnert i Australia og over hele Sørøst-Asia sammen med band som (International) Noise Conspiracy og Blindside.

Turdus Musicus skriver i en melding at de er ekstremt stolte over å kunne få Tookoo, som blir beskrevet som et fantastisk fett band, over til Europa og Norge for første gang.

Tradisjonen tro blir den offisielle releasefesten på Blå Rock i hjembyen (fredag), men før det blir det konsert på Internasjonalen i Oslo (onsdag), og også de under 18 i hjembyen får mulighet til å se Turdus Musicus + Tookoo + The Hex (Narvik-band som var en av to vinnere i Gramo/Bukta-konkurransen nylig, og med det er klar for Buktafestivalen til sommeren) på ungdomshuset Tvibit (torsdag).

Turdus Musicus spiller også på Rock Mot Rus på Andenes lørdag, og er som tidligere meldt, klare for Bukta til sommeren.Foto fra bandets mySpace, ingen fotokreditt oppgitt.
comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Koop - Waltz for Koop

(Superstudio Blå)

Svenske Koop imponerer med sommerlett og sval jazz, i det som trolig er den mest behagelige utgivelse så langt i år.

Flere:

Giant Sand - proVISIONS
Mats Eilertsen - Flux