Minnekonsert for Ståle Brauten

En hedersmann og bauta i nordnorsk punkrock døde brått i april, minnes av musikkvenner i Tromsø fredag.

Foto (Ståle Brauten 2001): Audun Rundberg

Ståle Brauten var sentral i Tromsøs musikkmiljø på tampen av nittitallet og tidlig 2000-tall. Punkbandet Hltlr Sntzl gjorde sin legendariske debutkonsert høsten 1999 med Ståle i front. Tromsøpunkens supergruppe holdt det gående til 2003, men gjorde flere comebackkonserter i etterkant. Den siste i fjor.

Ståle spilte også i The Carmelitz - iført nonnedrakten han gjorde til et slags varemerke - sammen med blant annet Carl Christian Lein Størmer (Turdus Musicus, Kamikaze A Go Go, Die A Legend), samt var et blidt og hyggelig fjes bak bardisken på Blårock i Tromsø i mange år. Det var lett å like Ståle, noe også mange gjorde.

Ståle flyttet etter hvert til Sortland, der han fikk tre barn. Punklegenden ble myk småbarnspappa, men viste gjennom comebackkonserter og bidrag på andres plater at den rå energien fremdeles var intakt.

Torsdag 25. april ble han meldt savnet, fire dager senere var vi mange som hadde en fryktelig trist dag da Brauten ble funnet død.

På Verkstedet/Kulturhuset i Tromsø blir Ståle «Sntzl» Brauten minnet og hyllet førstkommende fredag (31. mai). Selvsagt er det punkrock som står i sentrum. Følgende band stiller på scenen:

Nikkeby Lufthavn
The Wolves
Rumblin Retards
666
Die a Legend
The Carmelitz

Konserten er et dugnadsprosjekt, og det er fri inngang. Folk har imidlertid muligheten til å donere penger som uavkortet går til Brautens tre barn.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


No Age - Everything In Between

(Sub Pop)

No Age er fremdeles No Age, de er bare blitt enda bedre.

Flere:

Alamaailman Vasarat - Huuro Kolkko
Wire - Red Barked Tree