Hjelp!

The Captain & Me er klar med sitt fjerde album, trenger din hjelp for å få ut skiva.

Relaterte sider:

The Captain & Me

Verdenspop-orkestret The Captain & Me – med Morten Krane og Even Vaa i spissen - er klar med sitt fjerde album, to år etter forrige skive, Migrant. Det nye albumet er spilt inn i duoens eget Movemountains Studio i Oslo, og er mer eller mindre klart for utgivelse. Men det er en hake. Duoen trenger penger for å ferdiggjøre og gi ut skiva.

I den forbindelse har bandet satt i gang en aksjon, der folk kan kjøpe albumet på forhånd digitalt eller på CD eller vinyl, der du takkes på coveret. Det er også mulighet for å kjøpe albumet med en ekstra singel, der du får bilde av deg selv på omslaget. Som om dette ikke skulle være nok, kan du også spille inn noe eget i studio, booke bandet til konserter i stua di hjemme, eller hvor det enn måtte være.

Mer om dette, og hvordan man betaler, finner du på NewJelly.com – et sted der artister/kunstnere kan finansiere prosjekter ved hjelp av fans og andre, som kjøper produktet/utgivelsen før det/den er ferdig.

The Captain & Me ble startet i 2005, og har fått masse skryt for de tre første skivene, også her på huset. Om debuten, Automata (2006), skrev vår anmelder følgende:

«The Captain & Me er ein duo eit par nummer til venstre for den norske folkeskikken. Syngande for full hals og med sekken overfylt av forskjelligarta lydkjelder kastar dei seg om halsen på tonar frå så vel kosakksteppene og den balkanske halvøya som californiske harmoniar, Appalachian-inspirert strengetukting og britisk poptradisjon. Ikkje daft, døande, einspora eller proteksjonistisk dette her, med andre ord».

Om oppføleren, Leave Your Friends and Family (2009), skrev Odmmund Berge (igjen): «Hovudinntrykket handlar mest om raffinert vellydd, dynamisk entusiasme og ein smittande gjennomgangstone».

Bandet – som er klare for klubbdagen under Øyafestivalen i august – har ikke blitt noe mindre entusiastisk, dynamisk eller smittende med åra. Forrige plate, Migrant (2011), mottok ros og var på listen da Dagbladet oppsummert de beste norske skivene fra musikkåret 2011.

I fjor slapp duoen singelen Gôrlitzer Park som sitt bidrag til sommer-soudtracket. Festivalsesongen ble skikkelig startet denne uka, i alle fall om vi snakker utendørs, og da passer det fint med et gjenhør av The Captain & Me – duoen som backet St. Thomas den siste tiden før han døde (RIP) - i velklingende parkmodus..Om utgivelseprosessen rundt det fjerde albumet har The Captain & Me laget en liten informasjonsvideo, som du kan sjekke under.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Broadway Project - The Vessel

(Memphis Industries)

Vinylens knitren, kjølige rytmers gyngen, smakfulle arrangementer. Sans + Sampling = Sant.

Flere:

The Modern Lovers - Modern Lovers
ballboy - The Royal Theatre