Minnekonsert Kjetil Wold

The September When og I Was a King blant artistene som hedrer avdød musikkjournalist.

Foto (I Was a King): Hans Christian Tho

Kulturjournalist i Stavanger Aftenblad, Kjetil Wold, var i 20 år viktig for populærkulturen i Rogaland, og etter hans plutselige død i fjor - bare 44 år gammel - er det opprettet et minnefond som skal støtte talentfulle unge musikere tidlig i deres karriere.

På Folken i Stavanger blir det 28. januar minnekonsert for Kjetil Wold, der alle inntekter går til minnefondet. The September When og I Was a King er blant artistene som er meldt klare, i tillegg til unge Elise Vatsvåg og Arlie Mucks.

Styret til Kjetil Wolds minnefond vil hvert år dele ut ett eller flere stipender. Det er opp til styret å avgjøre antall og størrelse på stipendene, men det tas sikte på å tildele omlag 100.000 kroner årlig inntil fondet er brukt opp.

Elise Vatsvåg fikk før jul 70.000 i støtte fra minnefondet. Disse pengene skal gå med på å finansiere hennes debutalbum. Første smakebit, Ooh La La, ligger nå ute på NRK Urørt, og vil også bli tilgjengelig på iTunes og Spotify i løpet av januar.comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Arve Henriksen - Chiaroscuro

(Rune Grammofon)

Vakker og meditativ, intens og gjennomborende. Et stort fremskritt for norsk jazz.

Flere:

Belle & Sebastian - Dear Catastrophy Waitress
TeeBee - The Legacy