The Specials til Øya

Det legendariske skabandet er meldt klar for Middelalderparken i august.

Plakaten til årets utgave av Øya begynner nå å se riktig så smukk ut. Kombinasjonen av frisk ferskvare og musikalske legender gjør årets program til det suverent beste i den norske festivalfloraen, og bookingen av The Specials føyer seg inn i rekken av fine grep fra Øya.

I fjor presenterte festivalen Madness. Årets oppfølging med The Specials virker logisk, da de begge var i front av skabølgen som på tampen av syttitallet forente punkens energi med lekenhet og dansbar moro, i en tid England virkelig fremsto som en musikalsk stormakt.

The Specials' to første album er vaskeekte klassikere, der de et sted mellom råskapen og lekenheten til The Clash og popøret til Madness ga oss gullkorn som Gangsters, A Message to You Rudi, Too Much Too Young og Ghost Town. Og det er disse vi får høre på Enga, tretti år etter at de fikk punkerne og andre til å danse og smile i overgangen mellom punk, postpunk og new wave. 1979 var et makeløst musikkår, de britiske banda var best i verden og blant de beste fra balløya finner vi The Specials.

Fra Øya tikket denne meldingen inn:

Dette året er det The Specials som skal slite ut festivalskoa dine. Vi byr på et av de viktigste britiske banda fra overgangen mellom 70- og 80-tall. The Specials toppa den engelske singellista to ganger, med klassikerne Too Much Too Young og Ghost Town. Nå kommer de til Oslo for å spille en hitparade som kommer til å skrelle hemningene av deg. Vi har knapt stått stille siden gladnyheten ankom Øya-kontoret. Festen er i gang!

Grunnlegger Jerry Dammers var også mannen bak det innflytelsesrike plateselskapet 2 Tone. Debutalbumet kom i 1979 og var produsert av selveste Elvis Costello. Året etter kom oppfølgeren, passende nok kalt More Specials. Utpå 80-tallet gjennomgikk de visse utskiftinger og plukka igjen opp navnet The Special AKA. I fjor gjorde The Specials en del konserter for å markere gjennombruddets 30-årsjubileum. Dette var tydeligvis moro, for denne sommeren kommer de til Øyafestivalen. Dagens utgave av bandet er uten Dammers (synd), men alle de andre originalmedlemmene vil uansett by opp til dans på Enga fredag 13. august.

comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Katatonia - Viva Emptiness

(Peaceville)

Høsten er kommet, ja. Og hva er da bedre enn å lytte til Katatonia?

Flere:

Black Ox Orkestar - Ver Tanzt?
OutKast - Speakerboxxx/The Love Below