Video: Mount Washington - Lisboa

Washington har byttet navn til Mount Washington. Første video fra tromsøbandets kommende album kan nytes her!

Foto: Matthias Heiderich

Fra Washington til Mount Washington, Rune Simonsen & Co har byttet navn og slipper album på tyske Glitterhouse Records i februar.

Washington har tre album bak seg, og med disse skapt seg et navn i Europa, der spesielt Tyskland har falt for den nordnorske mørketidsmelankolien. Her hjemme har bandet fått pene tilbakemeldinger, men likevel ikke helt slått igjennom, selv om de med debutalbumet A New Order Rising ble sett på som et av landets mest lovende band i 2004.

Med det kommende albumet, selvtitulerte Mount Washington, håper bandet på sitt definitive gjennombrudd i Norge.

Trioen, som har holdt hus i Berlin de siste årene, er blitt en kvartett, og har også en litt annen tilnærming til musikken enn tidligere. Stemmen til Rune Simonsen er den samme, men musikalsk er tempoet høyere, luftigere og mer direkte.

Albumet slippes, naturlig nok, først i Tyskland i slutten av februar, da bandet også starter på en omfattende turné i Tyskland, Sveits og Østerrike. Før påske kommer skiva ut i Norge, og i løpet av april skal Mount Washington ut på turné til de største byene her hjemme. Den norske release-konserten blir selvsagt i Tromsø.

Første smakebit fra albumet, den flotte singelen Lisboa, ble sluppet med en rykende fersk video i dag.

comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Andrew Bird - Noble Beast

(Bella Union)

Så fabelaktig kan popmusikk vere. Om ein slepp til ein Bird med riktige idear, fager røyst og nystemt fiolin.

Flere:

Fleet Foxes - Helplessness Blues
Belle & Sebastian - Push Barman to Open Old Wounds