Artister støtter streikende NRK-medarbeidere

DumDum, Åge, Turboneger og Odd Børretzen fraber seg spilling på NRK under streiken.

En aldri så liten solidaritetsaksjon blant norske artister er ferd med å spre seg i disse dager. Ifølge Dagens Næringsliv fraber en rekke av landets mest populære artister seg å bli spilt på NRK i sympati med de streikende.

DumDums manager Steinar Vikan sier ifølge avisen at: "NRK spiller nå mer musikk enn vanlig, som erstatning for journalistisk arbeid. Det vil ikke DumDum Boys være med på, ikke minst i lys av bandets trommeslager, Sola Jonsen, er ansatt i NRK og NJ-medlem. Artister tjener også mer penger når det blir spilt mer musikk i NRK. Det synes vi heller ikke er rimelig."

Disse artistene skal så langt støtte aksjonen:
Turboneger
DumDum Boys
Åge Aleksandersen
Ravi
Dadafon
Odd Børretzen
Terje Tysland
Henning Sommero
Diesel Dahl
Jonas Fjeld
Alf Cranner
Tom Jackie Haugen
The Skulls
Morten Husøy (Mambo)
Companieros

– Jeg holder prinsipielt med alle streiker. Og dette er fornuftige mennesker, så da stoler jeg på dem, selv om det selvfølgelig er mange som er langt mer vanskeligstilt, sier Odd Børretzen til DN.

Mer om aksjonen kan leses på sidene til DN.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Sgt. Petter - Monkey Tonk Matters

(New Records)

Frå ein lovande debut til ein sjelevitaliserande oppfølgjar. Sersjanten leverer eit av årets definitive norske høgdepunkt på platefronten.

Flere:

The Felice Brothers - Yonder Is the Clock
Diverse artister - Østfoldminner