Lennart Persson (1951-2009)

Sveriges fremste musikkjournalist gikk bort etter et kort sykeleie.

Lennart Persson er død. Den svenske musikkjournalisten døde etter et kort sykeleie, og vil bli dypt savnet både av sine nærmeste og av alle oss som likte å lese gode tekster om musikk.

Persson skrev fra 1973 for et uttall svenske aviser (Expressen, Aftonbladet, Sydsvenska Dagbladet, Dagens Nyheter for å nevne noen). Skrev i en rekke magasiner (Pop, Bibel), startet i 1978 fanzinene Larm og Feber, senere nettsiden Feber (sammen med bl.a Andres Lokko), var fast medarbeider i Sonic og utga et par meget lesverdige essaysamlinger. Han drev også platebutikken Musik & Konst i Malmö. Mange norske lesere vil også kjenne til Persson fra hans faste spalte i ABC Nyheter. Uansett arbeidsgiver, Perssons penn var alltid skarp, hjertet varmt og ørene åpne.

Vi minnes Lennart Persson - og anbefaler alle å dra frem Sånger om Kärlek eller Sånger om sex, Gud och ond bråd død - eller bare oppsøke hans fremdeles åpne hjemmeside som er et skattkammer for den som er interessert i musikkskriverier.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.