Zero Boys til Øyanatt

30 år etter sitt eneste ordentlige album kommer det legendariske punkrockbandet til Norge for første gang. Spiller på Gamla 9. august.

Relaterte sider:

Zero Boys

Foto: presse

Av mange amerikanske punkband som dukket opp på tampen av syttitallet/begynnelsen av åttitallet, var Indianapolis-bandet Zero Boys blant de beste. Bandet startet opp i 1979, tre år senere kom det første og eneste ordentlige albumet, klassiske Vicious Circle – som forøvrig ble nyutgitt i en flott og utvidet utgave i 2009 av plateselskapet Secretly Canadian, som også sto bak en utgivelse av det aldri ferdigstilte andrealbumet, samt EPen Livin in the 80's.

Zero Boys var foregangsmenn innen amerikansk hardcore, med et uttrykk som var hardere, tyngre og raskere enn det de britiske banda leverte på den tiden. Referanser som Black Flag og Dead Kennedys er naturlig, samtidig som bandet var uhyre catchy og tight med allsangrefreng og klare nikk til de første (klassiske) albumene til Ramones.

Bandet holdt det gående utover åtti- og nittitallet med sporadiske konserter og et par forglemmelige skiver før det ble stille. Nå er Zero Boys tilbake, og konsertrapporter og klipp på nettet viser at kvartetten ennå holder koken.

Torsdag 9. august står det amerikanske bandet på en norsk scene for aller første gang. Øyanatt-arrangementet på Gamla inneholder også det fremadstormende norske hardcorebandet Haraball. Forhåndssalg av billetter til konserten legges ut på platebutikken Tiger 1. juli.

PS! Øya melder i dag at de aller siste dagsbillettene til festivalen i Middelalderparken er i ferd med å forsvinne. Dermed er festivalen utsolgt lenge før fellesferien er et faktum, noe som er rekordtidlig.

Under kan du sjekke ut Zero Boys anno 1981 og 2011. Vi spår en svett og særdeles morsom kveld i august, Amphetamine Addiction!


comments powered by Disqus

 Siste anmeldelser

Artikler, nyheter


KRAMPE - eller hvordan en snarvei førte til at du gikk deg vill i skogen

Fortellingen om progressiv rock er fortellingen om en utvikling. Dens historikk har ingen egentlig begynnelse eller slutt., men heller er det en påpekelse av interne faser i en bestemt musikkstil.

Podium

Hovedsiden / Siste:

...
17.10.17 - 17:35

god jobb, har lurt etter informasjon...
15.10.17 - 22:49

glad for å bli med i...
15.10.17 - 22:48

> Registrer deg som forumbruker her.

Feedback


Jeg Vil Hjem Til Menneskene - Susanna Wallumrød
Konservativ?
(05.04.11)

Memories Of A Lifetime - Ole G. Nilssen
En fantastisk CD. Blir aldri lei av denne musikken!
(03.04.11)

The Agent That Shapes The Desert - Virus
Heilt ueinig
(29.03.11)

Groovissimo