Laurie Anderson til FiNN

Performancedronningen på musikkprogrammet til Festspillene i Nord-Norge som starter i dag.

Foto: Presse

Festspillene i Nord-Norge sparkes i gang i dag, og vil den neste uka sette sitt preg på Harstad. Programmet er som vanlig omfattende, ikke minst når det gjelder musikk. En av godbitene er den amerikanske performancedronningen Laurie Anderson, som gjør sin eneste konsert i Skandinavia i år på FiNN.

Laurie Anderson har siden 70-tallet beveget seg i grenselandet mellom eksperimentell pop, elektronisk samtidsmusikk, poesi, film, billedkunst og performance. 64 år gamle Anderson er mest kjent for sin musikk, men hennes visuelle arbeider er også presentert ved en rekke museer i Europa og Amerika. Hun har også deltatt på album til andre artister, deriblant ektemannen Lou Reeds seneste verker.

Til Harstad kommer Laurie Anderson med forestillingen Transitory Life, en reise gjennom hennes kunstneriske virke fra 1978 og fram til i dag.

Mangfold

FiNN byr som vanlig på en miks av det lokale, nasjonale og verden for øvrig, når knutepunktfestivalen presenterer musikk i de fleste sjangere. Klassisk, jazz, visekunst, elektronika, hiphop, pop, rock, samtids- og folkemusikk er representert i programmet til festspillene, som burde ha noe til alle med sitt brede spekter og ønske om å viske ut grenser både sjangermessig, geografisk og kulturelt.

I Harstad skinner sola fra skyfri himmel, og der kan folk de neste dagene blant annet få med seg groove-favoritter som Stein Torleif Bjella, Mathias Stubø/Proviant Audio, Kråkesølv og Mathias Eick. Fra programmet kan vi ellers trekke fram deLillos, Patti Austin, Elin Kåven og Ost & Kjex – for å nevne noen.

For mer info om hvem som spiller hvor, henviser vi til vår konsertkalender - samt Festspillene i Nord-Norge sine hjemmesider.

O Superman fra 1981 er Laurie Andersons største "hit", under følger er en smakebit på hva publikum kan forvente når den eksperimentelle artisten står på scenen i Harstad Kulturhus 23. juni.
comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Beirut - Gulag Orkestar

(Ba Da Bing!)

19 år unge Zach Condon leder an marsjerende sigøynere i en hitparade av utbasunerende skrangleorkestre i majestetiske fanfarer.

Flere:

David Thomas Broughton - The Complete Guide to Insufficiency
Jaga Jazzist - One-Armed Bandit