No Spaghetti Edition

Her er programmet for No Spaghetti Edition festival 2006, Stavanger/Oslo.

Relaterte sider:

Huntsville og The Ex

2004: Barcelona, 2005: Buenos Aires, 2006: Oslo/Stavanger - Nå nærmer det seg for den årlige No Spaghetti Edition festivalen, sentrert rundt impro-gjengen med samme navn.

Her er årets program:
(tidspunktene kan bli justert)

Fredag 3 nov. i Stavanger

Kl. 20.00 Steve Beresford, Ivar Grydeland, Tonny Kluften - solos
Kl. 21.00 Kitchen Orchestra m/Steve Beresford
Kl. 22.00 Silent Block
Kl. 23.00 Andreas Meland solo

Lørdag 4 nov. i Stavanger

Kl. 19.00 No Spaghetti Editon plays Øyvind Torvund and Yorgos Sapountzis
Kl. 21.00 Sidsel Endresen solo
Kl. 22.00 Looper + John Tilbury
Kl. 23.00 Hild Sofie Tafjord solo

Søndag 5 nov i Oslo.

Kl. 20.00 Sidsel Endresen solo
Kl. 21.00 Huntsville
Kl. 22.00 Christan Wallumrød solo
Kl. 23.00 Silent Block

Artistbeskrivelser fra arrangør:

Sidsel Endresen
En av våre mest markante vokalister, og er for tiden aktuell med CDen SOLO på labelen SOFA. På SOLO og på disse konsertene kan du høre Endresen i et renskåret soloformat - med stemmen som eneste instrument. (4. november i Stavanger, 5. november i Oslo)

Silent Block
Et firehodet monster som er en slags krysning mellom Reodor Felgen, Petter Smart og Serafin. Med sine oppfinnsomme hjemmelagede instrumenter og sin massive musikk, er de uforglemmelige både for ører og øyne. (3. november i Stavanger og 5. november i Oslo.

Looper
Looper presenterer den audiovisuelle forestillingen MASS. Videoen består av religiøse bilder som er hentet fra internett. Loopers flytende lyder og abstrakte videobilder vil bidra til å forstyrre tilhørerens oppfatning av tid og sted.

Huntsville
Det nye bandet Huntsville har akkurat gitt ut debut-CDen For the Middle Class på Rune Grammofon. De hevder de spiller "hypnotiserende yoga-køntri". Hva enn det måtte være, pass deg! Men kom likevel! (5. november i Oslo)

Hild Sofie Tafjord
Du har kanskje hørt Hild Sofie sammen med Maja Ratkje i Fe-Mail, eller i kvartetten SPUNK, eller med Wolf Eyes, eller med Otomo Yosihide, eller med Fred Frith, eller med Lasse Marhaug? For tiden jobber hun dessuten mye solo og hun har bestilt et stort PA-anlegg til å presentere seg gjennom. (4. november i Stavanger)

Christian Wallumrød
At Christian er en magiker på piano, vet mange. Dersom du har hørt plata Merriwinkel (med Sidsel Endresen og Helge Sten) og den nyeste CDen til Close Erase, har du skjønt at han kan trylle bak synthene også. På denne festivalen gir han en av få solokonserter på synther! (5. november i Oslo)

Andreas Meland
Kjent for å levere varme og organiske elektroniske komposisjoner og improvisasjoner. I tillegg til å være en aktiv soloartist spiller han i gruppene Sort Mel, düplo, Norwegian Noise Orchestra og Bokfink, og har dessuten samarbeidet med bl.a. ARM, Maja Ratkje, Lasse Marhaug, Alexander Rishaug og Low Frequency in Stereo. (3. november i Stavanger)

Kitchen Orchestra
Et nytt stort prosjektensemble fra Stavanger som ledes av Nils Henrik Asheim og Didrik Ingvaldsen. Til denne konserten har de invitert med seg pianist, trompetist, komponist og alt-mulig-mann Steve Beresford fra London. Med sin mangeårlig bakgrunn fra London Improvisers Orchestra skal han lede og dirigere dette ensemblet med musikere fra Stavanger-regionen.

Steve Beresford
I tillegg til å lede Kitchen Orchestra, skal Steve Beresford holde en solokonsert på sitt høyst personlige elektroniske instrument - som blant annet består av små leketøy og elektroniske gjenstander.

Marc Pichelin
Franksmannen Pichelin reiser verden rundt for å samle inn lyder. I vår var han i nord-troms for å høre og ta opp lyden av nord-norsk kystkultur. På Tou Scene innreder han blant annet trappeoppgang og toalett med sine lydinstallasjoner. (3. og 4. november i Stavanger)

Øyvind Torvund, Yorgos Sapountzis og No Spaghetti Edition

Komponisten Øyvind Torvund har i samarbeid med grekeren Yorgos Sapountzis laget verket Ølguide for improvisasjonsensemblet No Spaghetti Edition. De tar blant annet i bruk flere av de gamle ølhallene på Tou Scene, og verket består av musikk, guiding og en fest. Gjestemusikere er bl.a. DJ Bra Nesegir.

Festivalen er støttet av norsk jazzforum, nasjonal jazzscene, afijma, norsk kulturråd, fond for utøvende kunstnere


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Kloster - Coastal Research - ideas, drafts and sketches recorded by Kloster

(Between Clouds / Washington Inc.)

Fredfulle bønner fra Danmark: Kloster innbyr til 40 minutter med sjelefred og åndelig styrke. Og ikke minst vakker musikk.

Flere:

Harmonica Sam - Rocker No.1
Nuno Canavarro - Plux Quba