Beväpna dig med regntøy

Thåström klar for festaften på Operataket i kveld. Bjella og Olava forsvarer de norske fargene, og vi krysser fingrene for at regnværet gir seg!

Foto: Linn Melum

Sveriges største rockikon har spilt noen konserter i Norge i år, alle til øredøvende jubel fra kritikere og fans. I kveld blir det mulighet for mer jubel når Thåström står i sentrum for en heidundrende festaften på Operataket i Oslo.

Rebellen fra Ebba Grön og Imperiet er en av historiens viktigste rockstjerner fra den skandinaviske scenen, noe hans solokatalog også understreker. Årets album, Beväpna Dig Med Vingar (et av årets hittil beste), er den foreløpige kronen på verket, etter en karriere som startet drøye tretti år tilbake. Thåström har omlag 250 sanger på samvittigheten, mange av disse er skinnende klassikere og noe av det beste som er laget av svenskspråklig musikk.

Med seg til Operataket har Thåström sitt eminente band bestående av Niklas Hellberg, Pelle Ossler, Ulf Ivarsson, Mikael Nilzén og Anders Hernestam.

Arrangørene Goldstar Music og JS Artist har også invitert Stein Torleif Bjella og Ingrid Olava til festen. Bjella så vi nylig levere en lavmælt maktdemonstrasjon på Buktafestivalen, mens Ingrid Olava har holdt en lav profil i det siste, i alle fall når det gjelder konsertaktivitet.

Ingrid Olava har dyrket sitt skuespillertalent de siste årene, men har også jobbet med ny musikk. I disse dager er hun i ferd med å ferdigstille sitt tredje album, dermed får vi kanskje høre ferske smakebiter på en ganske så eksklusiv konsert på Operataket i kveld.

Her på huset gleder vi oss stort til kvelden, og krysser samtidig fingrene for at regnværet i hovedstaden gir seg. Uansett regn eller sol, kan vi forvente en aften der erfaring, levd liv, en smule dystopi, selvransakelse og ærlig utlevering står i sentrum.

Festen starter klokken 19, og førstemann ut på scenen er Stein Torleif Bjella. Deretter følger Ingrid Olava før Thåström avslutter kvelden. Linjene under er hentet fra tittesporet på svenskens album av året, en tekst arrangørene mener er skapt til å fremføres fra Operataket.

"Det finns ett ställe nere i hamnen här,
där just där långtradarna kör förbi
Där nere säger dom att vinden är som bäst och om man önskar,
då blåser den dit man vill
Det är som vackrast där på natten,
när kristallskeppen kommer in
Man kan se dom på flera mil om man står på taket där,
och du ska få se när du kommer dit"

comments powered by Disqus

 Siste anmeldelser

Artikler, nyheter


KRAMPE - eller hvordan en snarvei førte til at du gikk deg vill i skogen

Fortellingen om progressiv rock er fortellingen om en utvikling. Dens historikk har ingen egentlig begynnelse eller slutt., men heller er det en påpekelse av interne faser i en bestemt musikkstil.

Podium

Hovedsiden / Siste:

The Secondhand Emporium søke...
14.11.17 - 12:09

Veldig fint innlegg, takk 192.168.0.1...
08.11.17 - 10:05

Jeg er enig med...
08.11.17 - 10:04

> Registrer deg som forumbruker her.

Feedback


Jeg Vil Hjem Til Menneskene - Susanna Wallumrød
Konservativ?
(05.04.11)

Memories Of A Lifetime - Ole G. Nilssen
En fantastisk CD. Blir aldri lei av denne musikken!
(03.04.11)

The Agent That Shapes The Desert - Virus
Heilt ueinig
(29.03.11)

Groovissimo