Henriksen årets Artist in Residence

Arve Henriksen er bekreftet residerende artist under Moldejazz 2009.

Molde internasjonale jazzfestival kunne tirsdag melde at trompetist Arve Henriksen er booket som årets Artist in Residence, og vil med dette holde en rekke konserter under festivalen.

Henriksen ga i høst ut platen Cartography på ECM, den fjerde under eget navn etter tre svært godt mottatte plater på Rune Grammofon. Til Molde kommer besetningen fra Cartography og vil både åpne og avslutte festivaluken, hvor Jan Bang, Eivind Aarset og Helge Nordbakken spiller mandag i Bjørnsonhuset, mens Trio Mediæval, Ståle Storløkken og Bang er medmusikere lørdag kveld i domkirken. Dessuten vil Henriksen gi konserter i samarbeid med Christian Wallumrød kvartett, samt som del av Supersilent.

Trompettonen til Henriksen har i løpet av de siste årene blitt et kjent sound i norsk jazzsammenheng, og hans meditative tilnærming til improvisasjon setter sitt særpreg på ethvert prosjekt han jobber med, som etter hvert har blitt en lang liste.

groove har omtalt alle hans soloplater, og skrev blant annet at "selv om denne musikken er langsom og dvelende, så blir jeg ikke lei. Det er et driv i denne musikken som gjør at jeg vil lytte videre. Tempoet er ikke høyt. Likevel er jeg aldri fristet til å sette på noe lettere, morsommere, gladere. Henriksen holder meg fast, jeg vil vite hvordan det går, hvordan musikken utvikler seg, hvordan det slutter." (Olav Elgvin, 2004)

Moldejazz arrangeres i år fra 13. til 18. juli.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Madrugada - Madrugada

(EMI Virgin)

Ringen er sluttet, lyset er slukket. Norges største rockeband sier farvel med sin sterkeste plate siden funklende Industrial Silence.

Flere:

William Hut - Versus the End of Fashion Park
Fever Ray - Fever Ray