Patti Smith til Oslo

Dronningen tilbake på Sentrum Scene 30. juni, et knapt år etter to praktfulle konserter på samme sted.

Relaterte sider:

Patti Smith til Bukta og Molde

FESTIVAL: Moldejazz 14. - 19. juli 2008

Festival: Bukta 2008

Horses - Patti Smith (1975)

Easter - Patti Smith (1978)

Land (1975-2002) - Patti Smith (2002)

Trampin' - Patti Smith (2004)

Banga - Patti Smith (2012)

Patti Smith

Foto: Wikimedia Commons

På min ennå ikke publiserte liste om musikkåret 2012, troner Patti Smith øverst når det gjelder konserter i fjor. Jeg var så heldig å få med meg den første av to utsolgte kvelder på Sentrum Scene i august, en aldeles praktfull konsert. Patti Smith, med et strålende band i ryggen, imponerte stort med klassikere og ferskvare hånd i hånd og rørende fine musikkopplevelser på løpende bånd. Artist og scene passet som hånd i hanske. Konserten var en dronning verdig.

Nå kommer rockens førstedame tilbake til Oslo. Glem de (få) uforløste konsertene hun har stått bak i festivaltapping, blant annet den på Bukta for noen år siden. På en klubbscene leverer Patti Smith fremdeles enestående flotte musikkopplevelser, noe fjorårets konserter på Sentrum Scene så til de grader beviste med høye terningkast over hele anmelderfjøla. I juni er hun tilbake, og det blir garantert stas for de heldige med billett.

Patti Smith kom også med flotte Banga i fjor. Et album som fastslo at den vevre, og samtidig sterke skikkelsen, fremdeles har masse å melde. Skiva mottok jevnt over entusiastiske tilbakemeldinger, ikke minst her på huset der Oddmund Berge glatt utdelte en sekser, og ord som dette:

Det er ingen fakter hos Patti Smith. Ho prøver ikkje vere, noko, eller nokon. Ho er, stemma, poeten og rytmen. Framleis, i ein alder av 65 år, er ho det. Aldri halvhjerta, aldri noko mindre enn vital, tidvis formidabel.

Patti Smith spiller på Sentrum Scene 30. juni. Billettsalget starter lørdag 23. februar kl. 10 på billettservice. Løp og kjøp.
comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


William Hut - Versus the End of Fashion Park

(Banana Party)

Du verden så treffsikker han er i sin melodiførsel, denne vemodige vestlending.

Flere:

The Sea and Cake - One Bedroom
Green Day - American Idiot