Intervju: Casiokids

Det er i snitt ni millioner mennesker som har bursdag hver dag, men ingen av guttene i Casiokids hadde bursdag denne dagen. Bandet jobber for tiden med oppfølgeren til Topp Stemning På Lokal Bar.

Relaterte sider:

Casiokids

- Første gang vi spilte på Mono var 15. januar 2006, da var det Omars bursdag. Andre gangen var 14. april 2007, og da var det min bursdag. Ingen som har bursdag i dag?

- Det er jo i snitt ni millioner mennesker som har bursdag hver dag da, så det er nok en del som har 11. mai også.

Det blir stille i noen sekunder der jeg sitter med Casiokids i bakgården på Mono. Ketil Kinden Endresen, Fredrik Vogsborg, Omar Johnsen og Eirik Utne er et av de siste bandene som skal markere Monos tiårsjubileum om noen timer.

- Jeg vet det bare på grunn av en applikasjon på iPhone som kommer med masse funfacts, forklarer Endresen, som uten denne tilståelsen kunne gått for å være noe av et orakel.

Det er relativt stille fra Casiokids for tiden, men det er bare stille før det blåser opp til ny storm til høsten. Dagene går nå nemlig med til å ferdigstille det kommende albumet i studio i Bergen.

- Vi jobber med den i et studio i et kulturhus i Bergen som heter Bergen Kjøtt. På samme sted finner man blant andre Datarock, Hypertext, Fjorden Baby, Yngve Sætre og Jørgen Træen. Det er mye eksperimentering som foregår for vår del, slik sett er det et privilegium å ha et eget studio.

Men er det ikke nesten på grensen til frekt å ha Sætre og Træen i samme bygg og fortsatt gjøre alt selv?

- Haha, det er jo greit å ha såpass talentfulle folk i samme bygning da, men vi har alltid produsert og spilt inn alt selv.

Casiokids (featuring Of Montreal)?

Konserten på Mono kunne også by på noen smakebiter fra det kommende albumet, blant annet en låt ved navn Golden Years som ligger an til å bli en ny hit for bandet. Også London Zoo, som alt er utgitt på en splittsingle med Of Montreal. Disse besøkte for noen uker siden Nattjazz hvor også Casiokids spilte.

- Kanskje vi får de med i studio og kanskje de kan bidra med noe, sier Johnsen håpefullt.

Hvorvidt dette ble noe av er foreløpig uvisst, men det er ikke til å legge skjul på at det hadde vært spennende med et samarbeid mellom de to leirene.

Den siste tiden har Casiokids også turnert sporadisk mellom studioøktene, blant annet en miniturné med tre datoer i tre forskjellige verdensdeler.

- På en uke var vi innom Volda, Mexico City og Murmansk, forklarer Endresen og ler. Det må ha vært tidenes teiteste turné!

- Responsen er ganske lik overalt egentlig, folk er gira og danser. Noen steder virker det jo faktisk som om de synger med. I Minneapolis var det en som stod fremst og sang med på hele Finn Bikkjen, og han var faktisk ikke norsk.

Blir folk skuffet når de hører hva den låten handler om?

- Neida, mange av tekstene er oversatt på nettsiden vår uansett. Og jeg snakker mye om akkurat det der i intervjuer i utlandet, sier Endresen.

- Blant annet gjorde Teen Vogue et intervju, og...

Samtlige begynner å le, ikke overraskende.

- Der fikk jeg i alle fall sjans til å forklare litt rundt Finn Bikkjen, og det bergenske uttrykket ”bikkje”.

- Men så har jeg vært i Total Guitar også da, så det veier opp litt, legger han til.

Endresen er kanskje ikke kjent for å være en stor gitarhelt, så dette er nok et stykke unna det man kanskje kunne forvente.

Om Endresen har blitt gitarhelt på den kommende skiva sies det ingenting om, selv om vi tviler på at uansett hvor mye det eksperimenteres i det gamle slakteriet, så blir det ikke en rifftung plate vi får levert når den er klar. Før den tid er det imidlertid mulig å se bandet på Oslo Live fredag 24. juni.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


The Elected - Sun Sun Sun

(Sub Pop)

Hvis Conor Oberst er den nye Dylan, er Blake Sennett den nye Conor Oberst.

Flere:

Thomas Dybdahl - Science
OutKast - Speakerboxxx/The Love Below