Bukta 2012: The South

Med skinnende countryrock og tåredryppende ballader varmet The South i kalde nord.

Relaterte sider:

The South

Foto: Preben Edvardsen

Trønderne i The South var for aller første gang nord for polarsirkelen, og markerte dette med en gnistrende konsert der sekstetten beviste at de definitivt er blant nasjonens aller beste countryrockband for tiden.

Etter en stillestående The Jayhawks-konsert, som manglet både inspirasjon, sola og plussgradene som ville løftet Minneapolis-bandets grønnfargede og duettsterke popamericana opp i den eviglyse nordnorske sommerhimmelen med med vinger av ståpels (sukk), var det deilig å høre et band som gav faen i været og trykket til fra første sekund med sin sørstatsmarinerte countrysoul.

The Souths selvtitulerte andrealbum sto i sentrum, et album som med Motorpsychos Bent Sæther som bakspiller og produsent, har løftet bandet opp i norsk eliteserie med slitesterke låter i arven fra The Allman Brothers, Little Feat og The Band. Gitarene sto i fokus, uten at de tok brodden fra det ellers tangentsterke og fyldige uttrykket. Bandet oste av spilleglede, og det var en fryd å høre både tåredryppende ballader som Can’t Fing My Way Back Home (drunk and stoone...) og kraftutblåsninger som avslutningslåten The Juggernaut.

På en festival som ikke helt har truffet med headlinerne i år, er det de mindre navna som så langt har levert de beste konsertene. Nå var fredagen adskilligere hvassere enn dagen før, blant annet viste Rival Sons på første halvdel av sin Zeppelin-influerte kraftpakke at dette er et band som vil nå langt. Amerikanerne slipper nytt album i høst, noe som også vil hjelpe godt på livepakken til bandet. Neste gang vi ser LA-kvartetten vil de garantert ha kuttet ut deler av den intetsigende jammingen som på tampen av konserten dro ned helhetsinntrykket en tanke.

The South vil garantert ikke nå like langt som Rival Sons, men bandet burde ha alle muligheter til å virkelig slå gjennom her hjemme. Med Alexander Pettersens følsomme stemme i front har nemlig dette bandet alt som trenges. Glimrende musikere og låter som kanskje ikke akkurat kan kalles originale og nyskapende, men like fullt står fjellstøtt i retrostormen.

På skiva har bandet følsom vokalhjelp av Ida Jenshus på vakre Walk in Your Shadow, og på jakt etter noe som kunne vært bedre på denne konserten, må det være at nettopp duettpartneren Ida Jenshus hadde vært med nordover, gjerne kombinert med egen konsert på Bukta i år.


comments powered by Disqus

 Siste anmeldelser

Artikler, nyheter


KRAMPE - eller hvordan en snarvei førte til at du gikk deg vill i skogen

Fortellingen om progressiv rock er fortellingen om en utvikling. Dens historikk har ingen egentlig begynnelse eller slutt., men heller er det en påpekelse av interne faser i en bestemt musikkstil.

Podium

Hovedsiden / Siste:

The Secondhand Emporium søke...
14.11.17 - 12:09

Veldig fint innlegg, takk 192.168.0.1...
08.11.17 - 10:05

Jeg er enig med...
08.11.17 - 10:04

> Registrer deg som forumbruker her.

Feedback


Jeg Vil Hjem Til Menneskene - Susanna Wallumrød
Konservativ?
(05.04.11)

Memories Of A Lifetime - Ole G. Nilssen
En fantastisk CD. Blir aldri lei av denne musikken!
(03.04.11)

The Agent That Shapes The Desert - Virus
Heilt ueinig
(29.03.11)

Groovissimo