ØYA: Kim Hiorthøy vs. Dr. Caligaris kabinett

Øyakino inviterer i år til stumfilmkonsert med Kim Hiorthøy. Han spiller live til den tyske filmklassikeren Dr. Caligaris Kabinett fra 1920.

Hiorthøys kategoriseres ofte som en særegen og snål form for lo-fi elektronika preget av snodige beats, underfundige samplinger og artige melodier. Filmen Hiorthøy har valgt å spille live til er den tyske skrekkfilmen Dr. Caligaris Kabinett.

Dr. Caligaris Kabinett blir regnet som en milepæl i filmhistorien. Den hadde premiere i Berlin i 1920, og skremte vettet av sin samtid gjennom sin bruk av til da ukjente visuelle virkemidler og sin morbide historie. Det er nok lite trolig at dagens kinopublikum vil finne filmen spesielt skummelt, men billed- og interiørmessig er den fremdeles forbløffende, der lys og skygge får fremtredende roller i sentrum av filmens mangefargede sorthvite koloritt.

Filmen handler om et reisende skrekkabinett, som viser seg å være ledet av en sinnssyk morder som ved hjelp av hypnose dreper sine offer. Dr. Caligaris Kabinett ble forbudt i Tyskland i 1933, og siden erklært som ukunst av nazistene. Regien er ved Robert Wiene etter et manus av Hans Janowitz og Carl Mayer Manus.

Stumfilmkonserten finner sted på Eldorado kino på Øyafestivalens klubbdag, tirsdag 07. august kl. 19.00.

Kim Hiorthøy spiller i tillegg i Middelalderparken onsdag 8. august, på Sjøsiden.

Øyakino er et samarbeid mellom Øyafestivalen og Oslo Kinematografer.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Deradoorian - Mind Raft EP

(Lovepump United)

Sophisticated, sultry and confident debut from Dirty Projectors' Deradoorian

Flere:

Sgt. Petter - Monkey Tonk Matters
The Streets - Original Pirate Material