Dillan synger Elvis

Lisa Dillan Quite Quiet Project med Asbjørn Lerheim i kveld i Oslo.

Den eksperimentelle vokalkunstneren Lisa Dillan avslører at hun har vært Elvis-fan helt siden 1977 og har god kjennskap til hans karriere og detaljert kunnskap om hans repertoar.

Hun har i dette prosjektet plukket ut sine favorittlåter fra Presleys mer bortgjemte repertoar, og presenterer låter som nok er ganske ukjente for den vanlige publikummer.

Utvalget kretser i stor grad rundt de kraftfulle balladene Elvis gjorde på 70-tallet. Dillan sier hun har lagt ned relativt mye arbeid det i å finne låter som kan fungere innenfor de rammene hun ønsker: forenkle og rendyrke den stille kraften disse låtene bærer i seg – Quite Quiet med andre ord.

Arrangementene i Quite Quiet Project er et resultat av møtet mellom Asbjørn Lerheim og Dillan: sterkt nedtonet og annerledes enn man finner i originalene med Elvis Presley. Både Lerheim og Dillan har etterhvert lang fartstid som jazz,- og improvisasjonsmusikere, og selv om resultatet ikke er tilsynelatende eksperimentelt, eller jazzfiksert, er arrangementene helt klart preget av f.eks Dillans eksperimentering med alt fra hennes mål og stemme, til Lerheims sans for plassering, timing og finurlige løsninger.

Fri-impro-duoen Omenås/Skarbø spiller også i kveld, fredag, og alt dette skjer på Jazid jazzcafé på Fyrhuset i Oslo.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.