Bonnie Prince Billy til Norge

Bonnie-prinsen til Oslo og Bergen i mai, med Faun Fables som følge og Everly Brothers i sekken.

Produktive Will Oldham er igjen på farten under sitt royale alterego, Bonnie Prince Billy, to år etter kritikerroste Wolfroy Goes To Town. I fjor slapp han en EP med en ganske så suveren nyinnspilling av I See a Darkness, for så slippe en nytolking av Everly Brothers som singel før jul, som første forsmak på et helt album der The Everly Brothers står i sentrum.

Den produktive groove-favoritten er ikke skyggeredd, noe han heller ikke har grunn til etter en omfattende katalog (debuterte tidlig på nittitallet) som teller utgivelser (og et knippe mesterverk) under fanen til Palace Brothers, Palace Songs, Palace Music, Will Oldham, samt hans royale alibi, Bonnie Prince Billy.

Den originale låtskriveren har også samarbeidet med artister og band som Tortoise, Matt Sweeney og norske Susanne Wallumrød.

Her på huset har vi heiet på amerikaneren hele veien, noe vi også gjør av nyheten om at Bonnie Prince Billy er klar for Øya Open på Rockefeller 24. mai, og Nattjazzen i Bergen to dager etter. I tillegg står Jæren visstnok også på turnélisten til den eksentriske låtskriveren i vår.

Med til Norge er Faun Fables. Det betyr nok en solid dæsj med Everly Brothers-tolkninger, men kjenner vi amerikaneren rett vil han nok også presentere klassisk materiale med egen signatur. Will Oldham er uansett en opplevelse fra en scene, en sann original og en stor entertainer.

Billettene til Øya Open legges ut lørdag på Billettservice. Sist prinsen besøkte Oslo solgte han ut Rockefeller, lurt å være tidlig ute med andre ord. Billetter til konserten i Bergen finner du info om på hjemmesiden til Nattjazz 2013, som for øvrig også slapp Dee Dee Bridgewater på plakaten forleden.

Vi ser fram til å se Bonnie Prince Billy på en norsk scene igjen, og runder av med en gammel klassiker i 2012-tapping. Dans til musikken!
comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Årabrot - Solar Anus

(Fysisk Format)

Årabrot lovet endring. Det har de gitt oss.

Flere:

Nas - Street's Disciple
Helldorado - Director's Cut