Vonde Visu

Stein Torleif Bjella med oppfølger til mesterlige Heidersmenn, Vonde Visu slippes 28. februar.

Foto: Knut Bry

Med kritikerfavoritten og mesterverket Heidersmenn fikk Stein Torleif Bjella i 2009 tittelen «Tause menns talsmann». En talsmann som med personlige sanger bergtok sitt publikum på plate og konserter, han ble sågar nominert til Spellemannspris, uten at noen helt forsto hvorfor han ikke fikk den.

Stein Torleif Bjellas solodebut satte dype spor. Her på huset skrev vi om moderne folkeeventyr og om en historieforteller som er bedre enn alle andre her til lands. Vi skrev om klassikermateriale, intet mindre.

Nøyaktig to år etter at Heidersmenn så dagens lys fortsetter Bjella å pirke i eget liv og i det han ser rundt seg. Resultatet er et nytt knippe klassiske tristvakre sanger fra Øvre-Ål Resort.

Eller vonde visu som Bjella selv kaller dem. Romantikken Gjer Meg Sjuk - som vi hørte på konsert i høst, knallbra låt! - er første single fra albumet og har radiopremiere om kort tid.

Vonde Visu. Smak på navnet, dere. Dette blir bra, det tør jeg påstå etter å ha hørt noe av det ferske materialet i livetapping. Vi gleder oss stort, og tror at Melankolsk Moromann (?), som vi hørte på Parkteatret i mars i fjor, er med på albumet. Låten kan du høre her:Albumet Vonde Visu slippes på Oh Yeah/Sonet 28. februar.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Windir - Valfar, Ein Windir

(Tabu)

Valfar, Ein Windir er en fin og verdig oppsummering av Windirs så alt for korte karriere.

Flere:

Alamaailman Vasarat - Huuro Kolkko
Tinariwen - Amassakoul