Sex Pistols exiled to Oslo 1977

Utstilling og boklansering om legendarisk konsert på Galleri MAP førstkommende fredag.

Punkhistoriker Trygve Mathiesen og hans medhjelper Harry Nordskog kommer rett fra London, der boka om den legendariske konserten til Sex Pistols på Pingvin Club i 1977, ble lansert med Lørdagsrevyen på slep. Førstkommende fredag er det norsk lansering, samt utstilling av bilder fra konserten forfatteren kaller den viktigste på norsk jord – noensinne. Det hele skjer på Galleri MAP i Oslo.

Trygve Mathiesen var med da norsk rock våknet til live på tampen av 70-tallet. Som musiker i bandene Lik og Squirms, sto han midt oppi bølgen som kom fra England og endret det norske rockelandskapet. 1977 er starten, det er her grunnlaget for 80-tallets norske rockrevolusjon skapes. Dette har for øvrig Mathiesen dokumentert særdeles flott i boka Tre Grep og Sannheten, som kom noen år tilbake.

Trygve Mathisen er også medansvarlig for de to strålende Anarki & Kaos-samlerne, platene som dokumenterer den første generasjonen norsk punkrock.

Den legendariske konserten med Sex Pistols på Pingvin Club i ´77 (samt den på Samfundet i Trondheim), der kun 200 publikummere fikk plass i lokalet i Oslo, inspirerte nok noen unge spirer til å danne egne punkrockband. I årene etter konserten har så mange hevdet at de var der, at det nesten kunne fylt opp Ullevål Stadion. Mathisen gir oss nå fakta når han slipper bok om konserten denne uken.

Banned in England – Sex Pistols exiled to Oslo 1977 inneholder masse fotografier fra den skandaleombuste konserten. Mange av disse vil bli vist fram på Galleri MAP, der bilder av Jon Morten Melhus, Tor Marcussen, Audun Engh, Tore Hvål, Petter Lund, Tore Kristiansen, Trond Joelsen, Steinar Gribb og Inge-Lise Langfelt vil være med på å dokumentere den legendariske julikvelden 33 år tilbake.

Boka vil selvsagt bli solgt på Galleri MAP i Tøyengata. Det hele starter klokken 18 på fredag 3. september. Lanseringsfesten fortsetter på Parkteatret fra klokken 21, der Backstreet Girls, Ronny Pøbel, Pornofilm (band, ikke film) og DJ Jan-Olav Glette står på programmet.comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Diverse artister - Norske Slagere Kapittel 1 - 1955

(Normann)

Det er med et visst vemod man lytter til denne kavalkaden, vel vitende om at dette tonegull representerer et toppunkt som aldri siden er blitt nådd.

Flere:

The Clientele - Strange Geometry
Ricochets - The Ghost of Our Love