Intervju: Dimmu Borgir

Det blir folksomt på scenen når Dimmu Borgir inntar Oslo Spektrum med KORK for å presentere Forces Of The Northern Night. Bandet selv lover et show helt utenom det vanlige.

Relaterte sider:

Dimmu Borgir

Foto: Øyvind Rones

- Det er den største produksjonen vi har gjort for å si det mildt, kommer det fra Galder. Han, Shagrath og Silenoz multitasker og spiser frokost mens de snakker med groove.no. De begynner å kjenne det på kroppen at det nærmer seg massive Forces Of The Northern Night i Oslo Spektrum.

- Det blir vel nesten hundre personer på scenen, rundt seksti i orkesteret, tretti i koret og seks i bandet.

De tre ser på hverandre, nikker og smiler, det er ikke småtterier de har lagt seg ut på denne gangen. Men så har ting aldri gått bedre enn nå for Dimmu Borgir som etter at bandets niende studioalbum, Abrahadabra, kom i fjor.

- Det har vært jævlig artig, vi har nettopp vært i Australia for første gang, og turnert Europa, USA og Japan i tillegg. Responsen har vært ekstremt bra. Så nå blir dette det siste vi gjør før det blir en rolig sommer. Til høsten blir det nok en kombinasjon av livejobber og arbeid med det neste albumet, forklarer Silenoz.

- Det tar utrolig lang tid å lage musikken vår, det er jo jævlig komplekse greier, forklarer Shagrath. Vi håper selvfølgelig at den neste skiva skal være ute til 20-årsjubileumet vårt om to år.

- Ett eller annet skal vi få til uansett, vi har noen planer.

Men fortsatt er det Abrahadabra som er i fokus, en plate som viser bandet fra en om mulig enda mer melodiøs side enn tidligere. Tittelen på sin side ble av mange tolket som en spøk.

- Ja, men det var det altså ikke. Dette handler ikke om tryllekunstnere og kaniner ut av hatter. Abrahadabra er den mest magiske formelen som Aleister Crowley brukte. Det handler om gjenfødelse, det handler om at ting skjer kontinuerlig.

- Det henger også sammen med tekstene på skiva, legger Galder til. Det er ingen konseptskive, men det er en passende tittel. Og det var deilig å gå bort fra de tre ordene som vi alltid har brukt, det føltes litt som å starte på scratch.

Blått vs gult

- At folk tror det er en spøk kan vi ikke bry oss noe om. Vi kan ikke noe for andre folks dumhet, det får de ta på sin egen kappe. For oss er det ikke komedie, vi har aldri brydd oss om hva folk synes.

- Noen liker blått, noen liker gult. Folk kan le, men til syvende og sist er det vi som har en konsert med KORK, ikke de, ler Galder.

Dimmu Borgir har på mange måter skilt seg ut fra resten av svartmetallen i Norge, spesielt ved å ta i bruk storslagne symfoniske elementer.

- Vi har vel laget vår egen sjanger. Og hvis det ikke er melodi, så er det ikke musikk, kommer det fra Silenoz.

Akkurat dette med melodi er det kanskje ikke alle som er helt enige i, men Dimmu Borgir har helt klart tatt det et steg videre når det gjelder svartmetall.

- Vi har ikke noe å bevise, vi har holdt på i snart tjue år, og vi har våget å gå våre egne veier.

Dette skal til gangs bli tydelig i Oslo Spektrum denne uken, og folk kan vente seg litt av et show. Og med rundt hundre stykk på scenen så er sjansen stor for at alle kjenner noen som skal spille med Dimmu Borgir denne gangen.

- Det blir eneste sjansen, dette er en once in a lifetime greie og da må bare folk komme.

Abrahadabra er ute nå via Nuclear Blast/Warner. Billetter til Forces Of The Northern Night kan kjøpes via Billettservice.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Philip Kane - Time: Gentlemen

(Corrupt)

Ein mystisk herre frå London, med stor stemme, poetisk brodd og fertile tonar.

Flere:

Kloster - Coastal Research - ideas, drafts and sketches recorded by Kloster
Sigur Rós - Takk