Millionstøtte til Insomnia

EU-penger til elektronica-festivalen i Tromsø, som nå lover større program og flere artister.

Insomniafestivalen har fått innvilget støtte fra EU og EØS til å gjennomføre prosjekter i millionklassen. Som en del av nettverket International Cities of Advanced Sound (ICAS), får åtte av medlemsfestivalene (inkludert Insomnia) 1,6 millioner euro fra EUs kulturfond over en fireårsperiode. I tillegg har tekno/elektronica-festivalen i Tromsø fått innvilget 1,8 millioner kroner fra et EØS-fond i samarbeid med en islandsk og en polsk festival.

Til avisen Nordlys sier Gaute Barlindhaug fra festivalledelsen at dette medfører at Insomnia blir annerledes. Til nå har ildsjeler og dugnadsånd vært en nødvendighet for å arrangere festivalen, som var truet av nedlegging to år tilbake. De nye rammene, samt å være i et europeiske nettverk, betyr profesjonalisering, større program og flere artister.

Insomnia blir ICAS' fokusfestival i 2013. Det betyr bestillingsverk innen kunst og musikk, samt større oppmerksomhet i Europa for festivalen i Tromsø.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Pow Pow - Last Days On Earth

(Fysisk Format)

Pow Pow har blitt helelektronisk, og gjennomfører forvandlingen med stor stil og kosmisk eleganse.

Flere:

Rockettothesky - Medea
ballboy - The Royal Theatre