Årets Beste 2011: Jonas Prangerød

Øyafestivalens Jonas Prangerød med 10 plater fra 2011 som har blitt oversett av de fleste - øverst finner vi en saftig sørstatssamler.

Årets 10 på topp fra Jonas Prangerød, som er kjent både som ansikt utad for Øyafestivalen og som ansvarlig for at det serveres mye fet rock på Last Train i Oslo - sjekk for all del ut det finfine romjulsprogrammet til klubben (Jim Stärk, Astroburger, Årabrot mfl.) i vår konsertkalender. Jonas har dessuten en mørk fortid som profilert og dyktig plateanmelder for groove.no. Her er hans favoritter fra året:

- Skivene deres er knallsterke, men Machine Head, Fucked Up, PJ Harvey, Wilco, The Black Keys og Mastodon vært nevnt mange nok ganger i 2011-oppsummeringer allerede. Her er et forsøk på ti 2011-anbefalinger som har blitt oversett av de fleste.

Div Art – Delta Swamp Rock - Sounds From The South: At The Crossroads Of Rock, Country And Soul
Årets samler! Fet sørstatsmusikk fra 60- og 70-tallet. En rekke høydepunkter med blant andre Joe South, Barefoot Jerry, Area Code 615, Tony Joe White, Dann Penn, Linda Ronstadt, Big Star, Lynyrd Skynyrd, Link Wray og Johnny Cash. Har vært prøvd ut til fjells og i byen, med like godt resultat. Rein musikknytelse på to CDer, og et fyldig infohefte.

The Bevis Frond – The Leaving Of London
Årets comeback står Nick Saloman for, sju år etter forrige album. Deilig psykedelisk gitarpop og hjemmelagd frikerrock. Jeg tror jaggu dette må være blant hans sterkeste album.

OFF! – Compared To What / Rotten Apple 7”
Essensen av OFF! på til sammen 3 minutter. Mørk, hard og eksplosiv aggrorock i øverste divisjon. Keith Morris er både første og sjuende far i pønkrockhuset, på en gang.

Black Joe Lewis & The Honeybears – Scandalous
Det rykker i dansefoten og andre festmuskler når Scandalous er på anlegget. Hele skiva svinger som rakkern. Gledespreding og soulrock på høyeste nivå. Black Joe Lewis og gjengen hans sto også for en av årets aller største konsertopplevelser, for min del.

The Belle Brigade – The Belle Brigade
Finfin California-pop som kaster blikk tilbake til Fleetwood Macs glansdager. Passer godt til parkliv, 25 varmegrader, grillfest og utendørshygge…eller bare som bakgrunnsmusikk når man gleder seg til neste sommer.

Cloud Nothings – Cloud Nothings
Svært ung mann lager frisk og rufsete powerpop som sjøl voksne, halvgretne gubber kan ha stor glede av. De fleste låtene på skiva kan gjøre meg smørblid på sekunder. Videoen til Should Have er i tillegg en av mine favoritter på Youtube fra 2011.

The Good The Bad & The Zugly – Sitter Fast I Hælvete 7”
Gir meg noe av følelsen jeg hadde etter å ha kommet hjem med de tidlige utgivelsene til blant annet Gluecifer, Turboneger og Abusers. Godt at det fortsatt gis ut pønkrock man kan skråle med til i halvsvime.

Goes Cube – In Tides And Drifts
Goes Cube har tatt ytterligere et steg mot metal siden sist, uten at det gjør dem noe dårligere. Mye brutal moro, med noen få pustepauser her og der. Ei skive å bli gladsinna til og en glimrende måte å få ut hverdagsfrustrasjon på.

Cheeseburger – Another Big Night Down The Drain
Kanskje ikke årets jevneste utgivelse, men pokker så moro det er til tider. Partyrock av den hemningsløse typen. Hvordan kan man unngå å bli sjarmert av vokalist Joe Bradley, på hans ustødige vei ned i avgrunnen? Start helga med en six pack og låta Roll Like That, så er i det minste humøret sikra.

Haust/Okkultokrati – Black Hole X-mas 7''
Julesplittsingle fra to av landets sinteste og herligste band. Gi denne i gave til noen som veit å sette pris på den, eventuelt noen du ønsker at skal sette sirupsnippene i halsen. Har du penger til overs, bør du også sjekke ut tolvtommersplitten til Årabrot og Okkultokrati.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Richard Swift - Dressed Up for the Letdown

(Secretly Canadian)

Velkledde og idérike songar om nasjonal fridom, bygningar i Amerika, det grimme artistlivet og ein heil del lost and sorrow.

Flere:

The Core & Nils Olav Johansen - Blue Sky
The Sea and Cake - Everybody