Intervju: Le Man Avec Les Lunettes

Vi har snakket med de italienske indiepopperne om en uhelbredelig skandinavisk tiltrekning og den evige jakten på den litt uperfekte perfekte poplåten.

Relaterte sider:

Le Man Avec Les Lunettes

- Indiepop er mer et slags samfunn enn en type musikk. ”Popkids Of The World Unite” er mottoet til et indiepopselskap, og det beskriver bra følelsen jeg har også.

Vi snakker med vokalist/gitarist i Le Man Avec Les Lunettes, Alessandro Paderno, om utvanningen av indiebegrepet. Scenen er tydeligvis levende også i Italia, selv om det kanskje ikke er det første stedet man tenker på når man snakker om indiepop.

- Italia har et godt musikkmiljø, det er tonnevis av fantastiske band som turnerer Europa hele tiden. Men trenden i Italia nå er å synge på italiensk, og de som ikke gjør det sliter med å få spillejobber og selge plater, forklarer Paderno.

- Men det er egentlig greit for oss, vi elsker å turnere i Europa, så engelsk er perfekt!

Noen å anbefale til oss som garantert ble litt nysgjerrige nå?

- Oi, det er veldig mange altså! Men The Calorifer Is Hot, A Classic Education, Comaneci, Death In Plains og My Awesome Mixtape er fem bra band!

Le Man Avec Les Lunettes var et av bandene som skulle spille på den aller første utgaven av Popfest i Kristiansand i sommer, men etter festivalen så seg nødt til å avlyse ble det en tur til Oslo og Revolver i stedet.

- Vi forsøker å besøke Skandinavia minst én gang i året. Etter at Fabio (Benni, vokal/tangenter) og jeg startet dette bandet mot slutten av 2004, og spilte noen konserter, ble vi invitert til å spille på Emmabodafestivalen. Jeg lærte veldig mye på den opplevelsen, og begynte å få en ny tilnærming til musikken.

De virker jo også som et særdeles internasjonalt band, med fransk bandnavn, engelske tekster, svenske titler - og gjengen selv er italienske. Hva foregår der? Og når kommer det norske referanser?

- Vi liker å blande inn ord fra forskjellige språk, og derfor har det blitt både engelsk, fransk og svensk blant annet. Men det er jo ikke helt tilfeldig heller, vi baserer jo låtene våre på ting vi har opplevd, forklarer Paderno.

- Kanskje det kommer en norsk låt etter dette besøket, hvem vet!

Uperfekt perfeksjon

Le Man Avec Les Lunettes er et av bandene som til stadighet snuser på de perfekte poplåtene. Fins det noe sånt som en perfekt poplåt?

- Det er jo mange fantastiske poplåter, mine favoritter av perfekte poplåter er vel de som greier å skjule litt feil egentlig. Litt som et vakkert ansikt, noen uregelmessigheter gir det karakter. Det er alltid en bonus!

Paderno jobber også med prosjektet We Were Never Being Boring, som blant annet har gitt ut plate med bergensbandet Soda Fountain Rag. Hvordan skjedde dette?

- Det er en laaaang historie. Men det begynte med at jeg fant bandets MySpace for tre-fire år siden, og jeg inviterte henne til Italia noen ganger, og da spilte hun inn noen låter i studioet vårt. De har noen blodfans i Italia faktisk!

Det er heller ikke usannsynlig at Le Man Avec Les Lunettes stikker fra Revolver og Oslo med noen nye blodfans heller.

Le Man Avec Les Lunettes spiller på Minipopfest på Revolver i Oslo lørdag 12. juni. Her kan du høre noe av det man kan vente seg nede i kjelleren denne kvelden:

MP3: Le Man Avec Les Lunettes: The Biggest Way (Live)comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Plastikman - Closer

(NovaMute)

Plastikman er tilbake, mer monoton og minimalistisk enn noen gang. Etterlengtet utgivelse fra en av de virkelig store.

Flere:

Karl Seglem - Femstein
Annar Follesø & Björn Nyman & Christian Ihle Hadland - Bartók