Videomix

Med nasjonaldagen rett rundt hjørnet byr vi på et knippe ferske musikkvideoer i rødt, hvitt og blått.

Foto: Guro Zahir Storskjær

Først ut er albumklare Mara and The Inner Strangeness, med Marita Isobel Solberg (bildet over) i spissen. Tromsøbandet har eksistert i noen år og markert seg i hjembyen med konserter i skjæringspunktet mellom rock og performance, der det visuelle er en sentral del av liveuttrykket. Bandet slapp en EP et par år tilbake og er nå klar med sitt første album, Red Sounds Whisper.

Mara and The Inner Strangeness spiller på sommerens Buktafestival. Første slipp fra albumet, låten She, har fått følge av en video regissert av Eilif Bremer Landsend.Mindy Misty har holdt koken siden 2001, og gitt ut et knippe skiver der støyende gitarer møter psykedelia og termodynamisk indieswing. Bandet har nå fått produsert en fersk video av Burning Motherfuckers / Huggorm film. Regissørene Øystein Mortensen og Thomas Eggum har tatt bandet inn i mørke skoger og gitt låten Black Mass et visuelt uttrykk der klaustrofobi og angst underbygger de atmosfæriske elementene som Mindy Misty har som varemerke.Cazadores fra Tromsø er i ferd med å markere seg på den nasjonale pop/rock-scenen. Bandet har sluppet to EP’er og er for andre år på rad invitert til Sound City i Liverpool, der de spiller 18. mai på The Brink. Kvintetten spiller i London dagen etter (Ballyhoo), og er også klare for en rekke norske festivaler til sommeren, blant annet på Slottsfjell, Midnattsrocken og Parkenfestivalen. Før det, nærmere bestemt dagen før dagen - 16.mai - inviterer Cazadores til slippfest av ferske Islands på Rådstua i Tromsø – der også oslobandene Deathcrush og While You Slept står på menyen.

Cazadores har sluppet en rykende fersk video av låten Heroes, som er spilt inn på Svalbard i regi av Carl Critical (Carl Christian Lein Størmer – Turdus Musicus, Kamikaze a Go Go, Die A Legend). Resultatet fra 78 grader nord kan du sjekke ut her:Senjahopen slapp tidligere i år sitt andre album - Tåra, Pess og Blod – til stor glede for fansen og anmelderstaben. Den nordnorske ramsalte banden, med tilhold i Oslo, blander rock, folk og country med frodige tekster og fandenivoldsk ironi – der breial humor fra yttersia møter finurlig hverdagspoesi med stiv kuling og sjøsprøyt i kastene. På plate er bandet fornøyelig, på en scene er de en fest. Nå har Senjahopen fått laget ny video – i regi av Terje Willum Jacobsen - til tittelsporet av den siste skiva.The Megaphonic Thrift er aktuell med ny og lekker video i regi av Mona Lerche. Fire Walk With Everyone er hentet fra bergensbandets andre album som ble sluppet tidligere i år til svært fine kritikker. Om låten/videoen – som er spilt inn i Upstate New York - skriver bandmedlem Linn Frøkedal følgende:

- Fire Walk With Everyone beskriver forskrudde virkelighetsoppfatninger, og følelser rundt dette. Å se forvridde refleksjoner av ting - som i en drøm, eller i en eller annen psykotisk tilstand, hvor man taper kontakten med virkeligheten og tegner seg sitt eget bilde av hva som skjer rundt en. Man trer inn i en hallusinasjon eller en vrangforestilling, som fører til tankeforstyrrelser. Virkeligheten falmer og det bisarre stikker seg frem som noe plagsomt og intenst.

comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Årabrot - Solar Anus

(Fysisk Format)

Årabrot lovet endring. Det har de gitt oss.

Flere:

Trygve Seim - Sangam
Death By Unga Bunga - Juvenile Jungle