by:Larm 2011: Dungen

Kulturkirken Jakob, 18. februar: Det hadde vært fint om Dungen spilte oftere i Oslo for da dukker de fine svenske opp fra sine gjemmesteder.

Relaterte sider:

Dungen

Foto: Erlend Wichne

Som kjent finnes det to typer svensker. Det er de som har skjorte, sleik og glattbarbert brystkasse, og det er de som har busserull og uforseggjort hår både på hode og kropp. Dungen kjeder den første kategorien, og den andre kategorien ønsker knapt annet enn å gå barfot på evigvarende turer i de dype vårskogene nord i Sverige sammen med Gustav Ejstes og musikerne hans.

Med albumet Skit I Allt var de nominert til årets Nordic Music Prize, men nådde ikke helt opp. De virket ikke videre skuffet over dette. Med de uhorvelig vakre mai7-akkordene i Sätt Att Se åpnet de konserten. Og de godt etablerte musikerne leverte en opptreden som på samme tid var koselig og dramatisk, individuell og kollektivistisk, snill og rå, psykedelisk og banal.

Det kledde dem virkelig, Dungen, å spille i Kulturkirken Jakob. Både lyd og lys funket perfekt, og det rolige, varme smilet til Ejstes behaget ethvert hjerte i kirkeskipet.

Selvsikkerheten deres er beundringsverdig, og det at de vet at de kan gjøre omtrent det de vil fordi det uansett blir til gull, fører til lange jammer hvor det etter hvert ikke er noen i bandet som spiller etter de samme akkordene eller melodiene. Men likevel; det funker! Den eneste gangen Dungen ikke hørtes uklanderlige ut, var når Gustav Ejstes tok frem den akustiske gitaren. I kirkelokalet klang gitaren så dårlig at det ødela den ene sangen han lot sine fingre fare over strengene. Heldigvis satt Ejstes mest ved el-pianoet eller slo på tamburinen mens han sang.


comments powered by Disqus

 Siste anmeldelser

Artikler, nyheter


KRAMPE - eller hvordan en snarvei førte til at du gikk deg vill i skogen

Fortellingen om progressiv rock er fortellingen om en utvikling. Dens historikk har ingen egentlig begynnelse eller slutt., men heller er det en påpekelse av interne faser i en bestemt musikkstil.

Podium

Hovedsiden / Siste:

...
17.10.17 - 17:35

god jobb, har lurt etter informasjon...
15.10.17 - 22:49

glad for å bli med i...
15.10.17 - 22:48

> Registrer deg som forumbruker her.

Feedback


Jeg Vil Hjem Til Menneskene - Susanna Wallumrød
Konservativ?
(05.04.11)

Memories Of A Lifetime - Ole G. Nilssen
En fantastisk CD. Blir aldri lei av denne musikken!
(03.04.11)

The Agent That Shapes The Desert - Virus
Heilt ueinig
(29.03.11)

Groovissimo